Antena Căutare

Mai are rost sa economisesti in zona euro? Ce efecte are solutia Cipru asupra sistemului bancar

Desi reprezinta numai 0,25% din economia europeana, Cipru va aplica probabil cea mai dura masura de austeritate de la startul crizei – depozitele bancare vor fi taxate cu pana la 10%. Masura creeaza un precedent iar efectele ar putea fi catastrofale asupra stabilitatii zonei euro. Citeste mai departe care vor fi influentele asupra sistemului bancar, a increderii in banci si asupra cursului de schimb.

Decizia ministriilor de Finante ai statelor din zona euro, de a taxa depozitele bancare din Cipru cu pana la 10%, nu afecteaza clientii bancilor cipriote din Romania. Pe plan local sunt prezente 2 banci cu actionariat cipriot – Bank of Cyprus si Marfin Popular Bank, prin Marfin Bank.

“Decizia Eurogroup agreata cu autoritatile cipriote privind o ajustare solitara si controlata a depozitelor din Cipru – pentru sustinerea stabilitatii financiare a tarii, nu va afecta subsidiarele bancilor cipriote care isi desfasoara activitatea in afara acestei tari. Masura vizeaza exclusiv bancile de pe teritoriul insulei si nu se va aplica acelor clienti ce detin depozite sau conturi curente in subsidiarele acestora, din afara Ciprului”, au aratat reprezentantii Marfin Bank, pentru Wall-Street.ro.

Citeste AICI continuarea articolului!

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x