Antena Căutare

Managerii firmelor de stat neperformante vor fi amendati sau demisi

Noi indicatori de performanta urmeaza sa fie stabiliti pentru fiecare companie in parte. Lupta Executivului cu arieratele si criteriile de performanta din companiile de stat a mai scos o ordonanta de urgenta din laboratoarele Palatului Victoria.



"Pentru fiecare regie si companie de stat va fi stabilit un plan concret de restructurare si vor fi indicatori de performanta pentru manageri. Trebuie taiat in carne vie"


Intamplator sau nu, ordonanta de urgenta adoptata chiar in perioada vizitei delegatiei FMI la Bucuresti precizeaza ca regiile autonome si companiile de stat vor fi obligate sa informeze Ministerul Finantelor, lunar sau trimestrial, asupra evolutiei indicatorilor financiari si sa respecte anu­mite criterii de performanta. Nerespectarea programului de reducere a arieratelor, depasirea programului de achizitii si a nivelului de cheltuieli aprobat prin buget si netransmiterea informatiilor financiare catre Ministerul Finantelor vor fi consi­derate contraventii, daca nu sunt savarsite in conditii penale, si sanctionate cu amenda de la 5.000 de lei la 10.000 de lei. Ordonanta mai stabileste ca totalul cheltuielilor (inclu­siv cele aferente fondului de salarii), re­prezinta limite maxime ce nu pot fi depasite, iar bugetele se rectifica in limita veniturilor incasate peste nivelul programat.

In programele de reducere a arieratelor vor fi prevazute distinct sursele destinate stingerii arieratelor, astfel incat valoarea acestora inregistrata la sfarsitul anului anterior sa fie achitata in totalitate in anul in curs. Si pana acum existau criterii de performanta sta­bilite pentru fiecare companie, dar fara masuri punitive.

citeste articolul complet pe Financiarul

Dolarul american s-a intarit dupa moartea lui Osama Bin Laden... BRD a avut cel mai slab inceput de an din 2004 pana in prezent...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x