Căutare Live

Marea Britanie a anunţat un program de 400 de miliarde de dolari pentru susţinerea companiilor afectate de pandemie

Marea Britanie va lansa un program de 330 de miliarde de lire sterline (399 miliarde dolari), sub formă de garanţii de împrumuturi, precum şi alte măsuri pentru susţinerea companiilor care riscă să intre în faliment din cauza pandemiei de coronavirus, transmite Reuters.

Ministrul de Finanţe Rishi Sunak a spus că lumea se confruntă cu o urgenţă, dar că guvernul britanic va face tot ceea ce va fi necesar pentru susţinerea economiei.

Măsurile sunt următoarele:

Sprijin pentru companii: Garanţii pentru împrumuturi de 330 de miliarde de lire sterline (399 miliarde dolari) destinate companiilor, reprezentând 15% din PIB. Dacă cererea va fi mai mare, guvernul o va satisface. Programul va deveni funcţional de săptămâna viitoare.

Companii: Sprijinul va fi oferit prin intermediul a două canale. Primul va fi o nouă facilitate de creditare, pentru achiziţia de hârtii comerciale emise de companiile afectate de coronavirus. Al doilea, destinat companiilor mici şi mijlocii, va fi prelungirea unei scheme anunţate săptămâna trecută, cu împrumuturi de până la 5 milioane de lire.

Transporturi: Ajutorul guvernamental pentru companiile aeriene şi aeroporturi va fi discutat în următoarele zile.

Ospitalitate şi petrecerea timpului liber: Sunak a eliminat impozitele pe proprietăţi datorate de companiile din sectorul ospitalităţii şi a spus că firmele mici vor primi granturi în numerar de 25.000 de lire. Între aceste firme se numără magazine, pub-uri, teatre, cluburi, restaurante şi alte afaceri.

Ipoteci: Băncile trebuie să ofere flexibilitate împrumutaţilor afectaţi de coronavirus, a spus Sunak, adăugând că acordarea unei perioade de graţie de trei luni pentru plata ratelor de către proprietarii de locuinţe trebuie să fie doar primul pas.

Locuri de muncă: Sunak a spus că pachetul de sprijin pentru companii, prin reduceri de taxe şi granturi cash va fi de 20 de miliarde de lire, în actualul an fiscal.

Potrivit specialiştilor în buget, amploarea împrumuturilor necesare este asemănătoare cu finanţarea uriaşă necesară în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

Ministrul de Finanţe Rishi Sunak a anunţat săptămâna trecută măsuri de susţinere a companiilor, între care suspendarea taxelor pentru firmele mici, alături de măsuri de urgenţă adoptate de Banca Angliei. Dar închiderea a mari părţi din economie, survenită ulterior, a obligat guvernul, ca şi în cazul altor ţări, să vină cu un plan nou.

Biroul independent pentru buget al Marii Britanii a făcut o comparaţie cu cel de-al Doilea Rpzboi Mondial.

”Nu este momentul să ne plângem de datoria sectorului public”, a declarat Robert Chote, şeful Biroului pentru Responsabilitate Bugetară”, în faţa parlamentarilor.

Citește și
colaj de imagini cu ioana tufaru la antena 1
O mai ții minte pe Ioana Tufaru, fiica Andei Călugăreanu? Are 44 de ani și o familie frumoasă. Cum arată acum
O mai ții minte pe Ioana Tufaru, fiica Andei Călugăreanu? Are 44 de ani și o familie frumoasă. Cum arată acum
colaj de imagini cu nutu si sile camataru
Ce fiică frumoasă are Nuțu Cămătaru. Oana Balint întoarce toate privirile cu atuurile sale fizice
Ce fiică frumoasă are Nuțu Cămătaru. Oana Balint întoarce toate privirile cu atuurile sale fizice
colaj macaulay culkin
Cine e și cum arată iubita lui Macaulay Culkin, actorul din filmul Singur Acasă. Ea este femeia cu care el are un băiețel
Cine e și cum arată iubita lui Macaulay Culkin, actorul din filmul Singur Acasă. Ea este femeia cu care el are un băiețel
Mai multe articole

”În unele privinţe este ca o situaţie de război. În timpul Celui de-al Doilea Răpzboi Mondial am avut deficite bugetare de peste 20% timp de cinci ani şi am procedat corect”, a spus Chote.

În prima declaraţie referitoare la buget făcută săptămâna trecută în Parlament, Sunak a promis 30 de miliarde de lire sterline (37 miliarde dolari), pentru măsuri de susţinere a sectorului sănătăţii, a companiilor afectate de criză, precum şi pentru măsuri de stimulare a economiei în contextul pandemiei.

Luni, preşedintele francez Emmanuel Macron a spus că guvernul va oferi garanţii pentru împrumuturi în valoare de 300 de miliarde de euro şi a promis că nicio companie franceză nu va fi lăsată să falimenteze.

Companiile britanice au fost afectate deja de criză. Cea mai mare companie de catering din lume, Compass Group, a avertizat că profitul operaţional semestrial va fi sub aşteptări.

Premierul Johnson este presat să clarifice dacă va cere în mod oficial pub-urilor şi teatrelor să se închidă, după ce a cerut populaţiei să le evite.

Proprietarii de afaceri au spus că anunţul distruge cererea şi, dacă guvernul nu va mpune oficial oprirea activităţilor, nu vor putea să îşi exercite poliţele de asigurare.

Sursa : news.ro

Wall Street a închis marţi în creştere, investitorii salutând un plan de până la 1.000 de miliarde de dolari al lui Trum... Magazinele Apple rămân închise de termen nedeterminat...
Parteneri
Cadouri pentru Secret Santa la job. Ce să le iei colegilor pe care nu îi cunoști prea bine
Dacă există o perioadă incomodă în timpul sezonului de Crăciun, atunci cu siguranță este momentul când trebuie să cauți cadouri pentru Secret Santa. E de obicei o activitate festivă care se desfășoară la locul de muncă. Acest detaliu face misiunea cadoului și mai greoaie pentru că sunt șanse mari să fie nevoie să-i oferi cadoul unui coleg pe care nu-l cunoști foarte bine.
Catine.ro
Ultimele știri