Antena Căutare

Marea Britanie este din nou in recesiune

Ernst & Young si Centrul pentru Cercetare Economica si de Afaceri din Marea Britanie sustin ca regatul este din nou in recesiune, relateaza The Independent.

Cele doua institutii de previziuni economice sunt de parere ca produsul intern brut a scazut in ultimul trimestru al anului trecut si se va reduce si in primele trei luni ale lui 2012. Recesiunea intervine atunci cand exista doua luni consecutive de scadere.

Economia Marii Britanii este strans legata de soarta zonei euro, care influenteaza exporturile regatului. Semne ale imbunatatirii economiei ar putea aparea abia in vara. Scaderea increderii in economia britanica va duce la stagnarea investitiilor straine in 2012.

Totusi, companiile din regat au o situatie financiara mai buna decat in 2009, reusind sa stranga intre timp rezerve de bani, utile in cazul in care situatia economica se va deteriora.

Aceste previziuni economice vin dupa ce Standard & Poor's a scazut rating-urile de tara ale mai multor state europene, printre care si Franta.

Foto: hepta.ro

Petrolul si gazele au adus Norvegiei al doilea excedent comercial din istorie, 51,1 miliarde de euro!... Record istoric de comenzi pentru Airbus...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x