Antena Căutare

Mariana Gheorghe, directorul general al Petrom, prima romanca in topul Fortune al celor mai puternice femei din lume

Mariana Gheorghe, directorul general al Companiei OMV Petrom, este prima romanca inclusa in exclusivistul top al celor mai puternice femei din lumea businessului mondial, realizat de revista Fortune. Ea ocupa pozitia 32 din cele 50 de locuri ale clasamentului condus de Maria Das Graças Foster, 59 de ani, directorul executiv al Petrobras Brazilia.

O romanca se afla in topul celor mai influente femei din lume, realizat de cunoscuta revista Fortune. Mariana Gheorghe, directorul general al Companiei OMV Petrom, a ocupat locul 32, din 50 de locuri.

Analistii Fortune au apreciat ca, sub conducerea Marianei Gheorghe, OMV Petrom a crescut din toate punctele de vedere, inregistrand rezultate de dimensiuni "stelare". Astfel, conform datelor Fortune, compania a avut vanzari de 5,6 miliarde de dolari in 2011 (+27%) si un profit de 1,2 miliarde de dolari, in urcare cu circa 80%.

Mariana Gheorghe, in varsta de 56 de ani, a intrat in competitie alaturi de companii internationale de renume mondial, precum Petrobras, Imperial Tobacco Group, Coca-Cola, Procter & Gamble sau Huawei. Ea a devenit director general al OMV Petrom in 2006, la doi ani dupa privatizarea Petrom.

Forbes claseaza concurentii avand in vedere criterii precum marimea si impor­tanta afacerii in economia mondiala, sana­tatea si orientarea companiei, traiec­toria carierei si influenta sociala si culturala.

Top 5 cele mai puternice femei din lume

  1. Maria Das Graças Foster - Petrobras (Brazilia), 59 de ani
  2. Gail Kelly - Banca Westpac (Australia), 56 de ani
  3. Cynthia Carroll - Anglo American (cel mai mare producator de platina din lume), 56 de ani
  4. Barbara Kux - Siemens (Germania), 55 de ani
  5. Chanda Kochhar - ICICI Bank (India), 46 de ani
Leul a recuperat in fata euro, dar a pierdut teren in raport cu dolarul. Vezi cursul BNR... Piata smartphone-urilor, in picaj? HTC a anuntat o scadere-record, de 79%, a profitului in T3...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x