Antena Căutare

Marii retaileri cer o ancheta DNA pentru o frauda de 1 mil. € produsa de Euroticket

Asociatia Marilor Retele Comerciale din Romania (AMRCR) a depus o reclamatie la Directia Nationala Anticoruptie (DNA) in care acuza Euroticket Company (emitenta de tichete valorice) ca a produs marilor retele comerciale precum si altor firme si persoane care au folosit tichete o paguba ce depaseste un milion de euro.

Euroticket emitea lunar tichete de masa catre angajatori, acestia distribuiau lunar tichetele primite catre salariatii lor, iar salariatii puteau utiliza, in cursul perioadei de valabilitate, tichetele primite de la angajatori pentru efectuarea de cumparaturi.

Apoi, conform clauzelor din Contractele de Afiliere incheiate cu Euroticket, retailerii acceptau, ca mijloc de plata, tichete emise de Euroticket, in considerarea obligatiei acesteia din urma de a deconta, pe baza borderourilor transmise de retaileri, contravaloarea acestor tichete cu retinerea de catre Euroticket a comisionului de decontare prevazut in contractele de Afiliere, explica AMRCR.

Euroticket a majorat abuziv comisionul de decontare de la 1%-8% la 40%

Potrivit Contractelor de Afiliere, Euroticket aplica un comision aferent serviciilor de decontare cuprins intre 1% si maxim 8%. Insa la inceputul lunii ianuarie 2011, o parte din membrii AMRCR au constatat ca Euroticket a inceput sa deconteze subit valoarea tichetelor de masa la o valoare a comisionului de decontare mult mai mare, respectiv 40% fata de valoarea contractuala, fara ca modificarea comisionului sa fi fost agreata de catre parti.

Surprinsi de aceasta situatie, retailerii au incercat, inclusiv prin intermediul AMRCR, contactarea reprezentantilor Euroticket pentru a cere explicatii, insa niciun reprezentant al Euroticket nu a fost de gasit", noteaza MRCR.

Tot articolul, in Financiarul

Emil Boc propune privatizarea managementului in cazul companiilor strategice... Creditele pentru IMM, de patru ori mai scumpe la noi decat in Europa de Vest...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x