Antena Căutare

Microsoft a cumparat Skype cu 8,5 miliarde de dolari

Microsoft a achizitionat serviciul de videoconferinte online Skype pentru 8,5 miliarde de dolari. Tranzactia este cea mai mare din istoria de 36 de ani a grupului Microsoft. Acesta isi propune, astfel, sa reduca decalajul fata de Google in domeniul publicitatii online.





Desi compania Microsoft si-a dublat cifra de afaceri in ultimii opt ani, actiunile companiei s-au mentinut, in mare, la acelasi nivel, iar investitorii sunt ingrijorati de capacitatea companiei de a se adapta si a tine pasul cu rivali ca Google, intr-un domeniu IT mereu in schimbare.

Apple a introdus serviciul FaceTime, odata cu noua generatie de iPhone si MacBook, un serviciu de apel video care a fost foarte apreciat in randul clientilor. Google a urmat exemplul, oferind serviciu video pentru aplicatia Google Talk, disponibila pe telefoanele cu sistem de operare Android.

Singura optiune de apel video oferita de Microsoft in prezent este Windows Live Messenger, care nu are corespondent, insa, in varianta pentru mobil.

Skype are o aplicatie proprie care este disponibila pentru mai multe platforme, iPhone, iPad, Android, BlackBerry, dar nu poate fi folosita cu telefoanele care ruleaza un sistem de operare de la Microsoft.

Atat Facebook, cat si Google si-au manifestat interesul pentru achizitionarea Skype, dar ofertele intre trei si patru miliarde de dolari nu se ridica la suma oferita de Microsoft.

Afacerea de peste opt miliarde de dolari ar fi cea mai mare tranzactie din istoria de 36 de ani a companiei Microsoft.

Oferta Petrom ar putea fi amenintata de nevoia OMV de bani pentru Turcia... BCR a lansat un ,,Facebook“ pentru microintreprinderi...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x