Antena Căutare

Microsoft va investi un miliard de dolari în compania OpenAI din San Francisco, pentru a dezvolta intenligenţa artificială

OpenAI a fost înfiinţată în 2015 ca o companie non-profit, cu o finanţare de 1 miliard de dolari din partea investitorilor din Silicon Valley Sam Altman, Peter Thiel şi co-fondatorului LinkedIn Reid Hoffman, între alţii. La începutul acestui an, grupul a creat o entitate pentru profit, cu scopul de a atrage investiţii.

Microsoft va investi un miliard de dolari în compania OpenAI din San Francisco, cu care a format un parteneriat multi-anual pentru dezvoltarea de tehnologii de inteligenţă artificială pe baza sistemului de cloud computing Azure, transmite Reuters.

OpenAI a fost înfiinţată în 2015 ca o companie non-profit, cu o finanţare de 1 miliard de dolari din partea investitorilor din Silicon Valley Sam Altman, Peter Thiel şi co-fondatorului LinkedIn Reid Hoffman, între alţii.

La începutul acestui an, grupul a creat o entitate pentru profit, cu scopul de a atrage investiţii.

De la fondarea sa, OpenAI a angajat cercetători în inteligenţă artificială pentru a realiza progrese în acest domeniu, cum ar fi învăţarea unei mâini robotice de a efectua activităţi de tip uman bazate integral pe software, reducând costul şi timpul necesar învăţării roboţilor.

Grupul s-a mai concentrat pe siguranţă şi pe implicaţiile inteligenţei artificiale, cercetând cum computerele pot genera articole realiste bazate doar pe titluri, avertizând cercetătorii să ia în considerare cum ar putea ca munca şi algoritmii să fie folosiţi în mod incorect, de către persoane răuvoitoare, înainte de a le publica.

OpenAI a mai anunţat că investiţia Microsoft o va ajuta să cerceteze ”inteligenţa generală artificială (AGI). Aceasta înseamnă că un computer poate stăpâni un subiect la fel sau mai bine decât cei mai pregătiţi oameni din lume şi să stăpânească mai multe domenii decât orice om.

”Credem că este crucial ca AGI să fie desfăşurată în siguranţă şi că beneficiile economice ale acesteia sunt distribuite pe scară largă. Suntem încântaţi de modul în care Microsoft ne împărtăşeşte viziunea”, a afirmat Altman într-un comunicat.

Microsoft a arătat că că cele două companii vor construi împreună noi tehnologii de inteligenţă artificială, bazate pe sistemul de cloud computing. În plus, OpenAI va transfera multe dintre serviciile sale către Azure, iar Microsoft va fi partenerul său preferat pentru comercializarea noilor servicii.

Cele două părţi au refuzat să ofere detalii despre termenii acordului.

Sursa : news.ro

Apple vrea să cumpere divizia 5G a Intel cu un miliard de dolari... România câștigă la capitolul vizibilitate și turism! - Untold dictează piața de entertainment...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x