Antena Căutare

Ministerul Comunicatiilor investeste sute de mii de euro in proiectele eRomania si eAcademie

Potrivit unui document de achizitii publice postat pe site-ul Ministerului Comunicatiilor, institutia intentioneaza sa achizitioneze un centru de date pentru proiecte precum eRomania, eAcademie sau Supercomputing.


Atat pentru eRomania, cat si pentru Supercomputing s-au derulat o serie de licitatii, pe vremea fostului ministru de la Comunicatii, Gabriel Sandu.

In ceea ce priveste eRomania, MCSI a semnat contracte pentru doua proiecte IT in valoare de peste 22 milioane de euro, cunoscute sub numele eRomania1 si eRomania2. Alte licitatii anuntate au fost ulterior suspendate. Pentru acest proiect de digitalizare a Romaniei ( de la site-uri judetene la interconcetare de servicii publice la nivel national), costurile pana in 2013 au fost ridicate la suma de 500 de milioane de euro.

Pentru seria de licitatii legate de Supercomputing, unul dintre obiectiva viza un "creier computerizat" (Centrul National de Supercomputing) care sa implementeze si sa gestioneze o gama larga de sisteme si aplicatii, de la combatarea criminalitatii economice la simulare nucleara si socio-economica, de la testare solutii IT la prevenirea si minimizarea efectelor dezastrelor naturale. Primele doua licitatii legate de CNS au indicat o suma totala de peste 3 milioane de euro.

eAcademie este un proiect cu o valoare de 6 milioane de lei, castigat de Siveco. Denumit "eAcademie pentru functionari publici", proiectul va fi finantat din fonduri structurale si urmareste cresterea performantei activitatilor specifice ale functionarilor publici, conditie esentiala pentru prestarea unui serviciu public la nivelul exigentelor europene in domeniu, care sa raspunda necesitatilor tuturor comunitatilor din Romania, se preciza in caietul de sarcini publicat pe www.e-licitatie.ro. Se estima un numar de 66.000 de cursanti anual pentru sistemul eLearning (aproximativ 10% din numarul total de functionari publici).

sursa:Jurnalul

Grecia ar putea primi un nou imprumut de 120 miliarde de euro... Romania, dependenta de TVA: 76% din totalul veniturilor la buget provin din aceasta taxa...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 4 mai 2024. Leoo Dumitru i-a provocat pe chef Samuel și Roxana Blenche la un nou duel. Ce rețete trebuie să prepare
Hello Chef sezonul 7, 4 mai 2024. Leoo Dumitru i-a provocat pe chef Samuel și Roxana Blenche la un nou duel. Ce rețete trebuie să prepare Sambata, 04.05.2024, 16:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x