Căutare Live

Ministerul Economiei vrea să dea ajutoare de stat de aproape 126 milioane lei pentru închiderea mai multor mine de cărbune 

Ministerul Economiei vrea să majoreze la 67,37 milioane lei ajutorul de stat pentru închiderea minelor de cărbune necompetitive din cadrul Complexului Energetic Hunedoara.

Ministerul Economiei dorește închiderea mai multor mine de cărbune

Pe lângă această schimbare, ministrul vrea şi să acorde un alt ajutor de stat de 58,62 milioane lei pentru închiderea minelor de cărbune necompetitive din cadrul Societăţii Naţionale de Închideri Mine Valea Jiului, arată două proiecte de Hotărâre publicate în dezbatere pe site-ul Ministerului Economiei, consultate de News.ro.

”Apare necesitatea modificării Hotărârii de Guvern nr. 223/2019 privind aprobarea acordării ajutorului de stat pentru facilitarea închiderii minelor de cărbune necompetitive din cadrul societăţii Complexul Energetic Hunedoara pentru anul 2019, în sensul majorării ajutorului de stat cu suma de 6,737 milioane lei, de la suma de 60,635 milioane lei la suma de 67,372 milioane lei, în următoarea structură: costuri cu plăţile compensatorii acordate angajaţilor care îşi pierd locul de muncă – 2,046 milioane lei; costuri de reconversie profesională – 520.000 lei; costuri de închidere subterană – 64,806 milioane lei”, arată nota de fundamentare privitoare la proiectul legat de Complexul Energetic Hunedoara.

În ceea ce priveşte ajutorul de stat propus pentru pentru închiderea minelor de cărbune necompetitive din cadrul Societăţii Naţionale de Închideri Mine Valea Jiului, acesta se ridică la 58,62 milioane lei.

”Astfel, pentru acoperirea costurilor excepţionale se acordă un ajutor de stat în sumă de 58.628 mii lei, cu următoarea structură: costuri cu plăţile compensatorii acordate angajaţilor care îşi pierd locul de muncă – 11,346 milioane lei; costuri cu reconversia profesională – 500.000 lei; costuri pentru acoperirea consumului de energie electrică şi a contravalorii cărbunelui pentru salariaţi – 3,682 milioane lei; costuri în legătură cu punerea în siguranţă a subteranului, respectiv închiderea lucrărilor subterane şi de legătură cu suprafaţa – 43,1 milioane lei”, arată cel de-al doilea proiect de act normativ.

Sumele sunt suportate din bugetul ministerului.

Guvernul a aprobat, în nşedinţa din 13 noiembrie, OUG pentru aplicarea unor măsuri de protecţie socială acordate persoanelor disponibilizate prin concedieri colective din cadrul operatorilor economici pentru care s-au adoptat planuri de disponibilizare în perioada 2019-2024, care vizează persoanele disponibilizate prin concedieri colective efectuate în baza planurilor de disponibilizare de Societatea Naţională de Închideri Mine Valea Jiului S.A. şi Societatea Complexul Energetic Hunedoara.

Sursa : news.ro

În opt luni, România a înregistrat un deficit de 1,14 miliarde de euro în comerţul cu produse agroalimentare... Ministrul Muncii se luptă cu sistemul de pensii din România. A anunțat publicarealista judeţelor cu întârzieri mari în r...
Parteneri
Dușul fierbine în sezonul rece: de ce este contraindicat
O baie relaxantă este tot ce vizezi, după o zi aglomerată? Avem o veste nu tocmai plăcută pentru tine. Dușul fierbinte în sezonul rece ți-ar putea face mai mult rău decât bine, potrivit informațiilor oferite de medici și specialiști.
Catine.ro
Ultimele știri