Antena Căutare

Coronavirus în România. Scutiri de taxe vamale și TVA pentru importuri, solicitate Comisiei Europene

Ministerul Finanţelor Publice a anunţat joi că a solicitat Comisiei Europene autorizarea pentru a putea aplica scutiri de taxe vamale şi TVA pentru importurile destinate prevenirii şi combaterii răspândirii coronavirusului Covid-19.

Comisia Europeană urmează să emită decizia de aprobare la finalul acestei săptămâni.

”Scutirea de taxe vamale şi TVA va fi acordată pentru importurile de echipamente de protecţie, alte dispozitive sau echipamente medicale, medicamente, efectuate de către organizaţii de stat, de organizaţii caritabile sau filantropice, aprobate de autorităţile competente, sau de agenţii/organizaţii pentru ajutor în caz de dezastre”, informat Ministerul Finanţelor Publice.

Bunurile importate vor fi distribuite/puse la dispoziţie gratuit victimelor dezastrelor, ori pentru satisfacerea nevoilor legate de prevenirea, limitarea şi combaterea răspândirii focarului Covid-19.

Sursa : news.ro

Hidroelectrica va distribui statului român dividende de 867 milioane lei. Compania a realizat anul trecut un profit net ... Coronavirus România. O companie privată va produce 4 milioane de măști lunar...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x