Antena Căutare

Ministrul Agriculturii: Pregatim un pachet legislativ de promovare a produselor alimentare romanesti

Daniel Constantin, ministrul Agriculturii, a declarat, la un targ de bovine din Mogosoaia, ca pregateste un pachet legislativ pentru promovarea produselor alimentare romanesti si prin care hipermarketurile sa fie stimulate sa vanda cat mai multe astfel de produse.

"In mandatul pe care il am ca ministru am doua provocari foarte mari. Una se refera la satul romanesc, pentru ca agricultura pana la urma este o pare componenta a dezvoltarii rurale si trebuie sa oferim cetatenilor din mediul rural un nivel de trai ceva mai bun decat in momentul de fata", a spus Constantin, adaugand ca a doua provocare, "poate cea mai mare", este sa promoveze cat mai mult produsele romanetti.

"Ne gandim chiar si la unele masuri care sa evidentieze produsele romanesti fata de celelalte produse, nu ca celelalte n-ar fi bune, sunt bune si acelea. Trebuie sa fim foarte atenti la calitatea acestora, dar eu cred ca exista, dincolo de calitate, de gustul pe care-l au produsele romanesti, si un spirit de partiotism al celor care cumpara. Eu cumpar produse romanesti si sunt foarte atent si la produsele bio", a mai spus ministrul.

Importurile de produse agroalimentare s-au apropiat anul trecut de 4 miliarde de euro (3,91 miliarde de euro), in crestere cu 12,8% comparativ cu anul precedent.

Foto: Intactimages

BERD atentioneaza Guvernul: Romania nu trebuie sa faca cheltuieli iresponsabile inainte de alegeri... VIDEO! RCS&RDS prospera pe banii statului...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x