Antena Căutare

Ministrul Economiei: Mi-aş dori ca Romgaz să fie mult mai activ în piaţă, mult mai activ în Marea Neagră, să intre în proiectul offshore din Marea Neagră, dacă tot există zvonuri că ExxonMobil vrea să se retragă

Ministrul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, Virgil Popescu, a declarat vineri că îşi doreşte ca producătorul de gaze Romgaz să fie mult mai activ în piaţă şi să analizeze oportunitatea de a intra în proiectul offshore Neptun din Marea Neagră, ”dacă tot există zvonuri că ExxonMobil vrea să se retragă”.

”Mi-aş dori şi o să am o discuţie săptămâna viitoare cu Romgaz, separat, şi mi-aş dori să fie mult mai activ în piaţă, mult mai activ în Marea Neagră. Mi-aş dori, dacă tot există zvonuri că Exxon vrea să se retragă, mi-aş dori ca Romgaz să fie pregătit să analizeze oportunitatea şi să încerce să intre în acest consorţiu. Cred că a venit momentul ca şi companiile româneşti viabile, cum este Romgaz, să poată să facă pasul acesta. Este un deziderat pe care eu mi-l doresc, e un deziderat pe care o să îl împărtăţesc şi cu Romgaz. Spun acum prima dată, da, îmi doresc ca Romgaz să intre în proiectul offshore din Marea Neagră”, a declarat vineri ministrul Virgil Popescu în cadrul conferinţei Focus-Energetic.ro.

Exxon Mobil a trimis o scrisoare în care înştiinţează părţile interesate despre intenţia de a ieşi din proiectul Neptun Deep, fie prin vânzarea integrală a companiei care are drepturile de extracţie, fie prin vânzarea cotei sale de 50% din drepturile din perimetrul din Marea Neagră.

Grupul american a informat în scris cel puţin trei actori implicaţi în proiectul din Marea Neagră că intenţia este să plece: Guvernul României, Autoritatea Naţională pentru Resurse Minerale (ANRM) şi OMV Petrom, compania care este partener în proiect.

ExxonMobil şi OMV Petrom explorează blocul de mare adâncime Neptun din Marea Neagră, unde rezultatele preliminare au indicat rezerve de 42-84 de miliarde de metri cubi de gaze (România consumă 11 miliarde pe an), însă companiile au amânat decizia de a merge mai departe cu etapa de extracţie.

Sursa : news.ro

Ministrul Economiei: Românii nu trebuie să-şi facă griji, depozitele de gaze sunt pline, au ajuns la circa 3 miliarde me... Chiriţă (ANRE): Vom ridica licenţele unor centrale de producere a energiei de 1.100 de MW, care figurează în statisticil...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x