Antena Căutare

Ministrul francez de Finante, Christine Lagarde, noul director al FMI

Ministrul francez de Finante, Christine Lagarde, este noul director al FMI, dupa ce functia a ramas vacanta in urma demisiei lui Dominique Strauss-Kahn. Christine Lagarde este prima femeie sef al FMI. Mandatul sau este de cinci ani si va incepe la 5 iulie 2011, potrivit Reuters.


Statele emergente considera, de asemenea, ca directorul general al FMI ar trebui sa fie desemnat in functie de competenta, nu de nationalitate. Ministrul francez a refuzat sa comenteze informatiile.

In timpul turneului international de promovare a candidaturii la sefia Fondului, Christine Lagarde a sustinut in Arabia Saudita ca problemele legate de datoriile de stat ar fi o prioritate pentru FMI sub conducerea sa.

Dominique Strauss-Kahn, fost ministru de finante in Franta, a demisionat in luna mai din pozitia de director general al FMI, dupa ce a fost arestat la New York sub acuzatii de tentativa de viol.

FMI si Banca Mondiala au fost create in urma Conferintei de la Bretton Woods din 1944, unde a fost convenita intelegerea nescrisa ca seful Fondului sa fie intotdeauna un european, iar presedintele BM un american.

sursa:Antena3

foto: tehrantimes.com

INS: Rata somajului a urcat la 7,6% in primul trimestru al anului. 741.000 de oameni, fara loc de munca... ANOFM: Rata somajului a scazut in mai la 4,97%...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x