Antena Căutare

Ministrul german de Finanţe: Germania are capacitatea fiscală să combată crizele viitoare

Germania are capacitatea fiscală de a combate orice criză economică viitoare, a declarat duminică ministrul de Finanţe Olaf Scholz, sugerând că Berlinul ar putea aloca până la 50 de miliarde de euro pentru cheltuieli suplimentare, transmite Reuters.

Germania are capacitatea fiscală de a combate orice criză economică viitoare, a declarat duminică ministrul de Finanţe Olaf Scholz, sugerând că Berlinul ar putea aloca până la 50 de miliarde de euro pentru cheltuieli suplimentare, transmite Reuters.

Cu economia în pragul recesiunii şi cu costurile de împrumut la niveluri record, Germania este presată în interiorul şi în exteriorul ţării să renunţe la angajamentul de a menţine bugetele echilibrate şi să stimuleze în schimb investiţiile prin noi împrumuturi.

Un oficial guvernamental a declarat la începutul acestei luni că Ministerul de Finanţe analizează ideea de a emite obiligaţiuni pentru a contribui la finanţarea unui program de protejare a climei.

Scholz a recunoscut, la o conferinţă de presă, discuţiile despre cheltuielile finanţate prin obligaţiuni, dar a spus că un stat trebuie să cheltuiască în funcţie de mijloacele pe care le are, pentru a fi mai bine poziţionat atunci când lucrurile nu evoluează bine.

Poderea datoriei publice a Germaniei ar urma să scadă în acest an la aproximativ 58% din PIB, de la 60,9% în anul precedent, coborând sub plafonul de 60% permis de legislaţia UE, ceea ce va conferi guvernului mai multă flexibilitate pentru cheltuielile viitoare.

Economia Germaniei s-a contractat cu 0,1% trimestru la trimestru, în perioada aprilie-iunie, ajungând mai aproape de recesiune, în timp ce sondajele referitoare la încredere şi datele referitoare la comenzile din industrie sugerează că situaţia nu s-a îmbunătăţit în trimestrul al treilea.

Majoritatea economiştilor definesc recesiunea ca o perioadă de cel puţin două trimestre consecutive de contracţie.

Scholz a explicat că problemele economiei germane sunt provocate în mare parte de cererea externă mai slabă şi de incertitudinile legate de factori cum ar fi escaladarea disputei comerciale dintre Statele Unite şi China.

”Cea mai mare problemă este incertitudinea, inclusiv cea provocată de războiul coemrcial dintre SUA şi China”, a spus ministrul de Finanţe.

Scholz a confirmat în acest weekend că este pregătit să candideze la conducerea Partidului Social Democrat, care a pierdut din sprijinul popular de când a format coaliţia de guvernământ împreună cu conservatorii cancelarului Angela Merkel.

Sursa : news.ro

Sondaj: Americanii susţin în număr tot mai mare libertatea comerţului, ceea ce poate fi o problemă pentru Trump... Exportatorii americani de whisky au probleme din cauza tarifelor punitive aplicate de Uniunea Europeană...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x