Căutare Live

Ministrul Muncii se luptă cu sistemul de pensii din România. A anunțat publicarealista judeţelor cu întârzieri mari în recalcularea pensiilor

Violeta Alexandru, Ministrul Muncii, a anunțat astăzi că va plublica o listă, într-o săptămână, cu județele unde sunt cele mai mari întârzieri în recalcularea pensiilor.

Ministrul Muncii a anunțat publicarea unei liste cu întârzieri mari în recalcularea pensiilor

După ce ieri, Ministrul Muncii, a publicat „labirintul pensiilor, astăzi a anunțat că pregătește o listă cu județele în care recalcularea pensiilor a întârziat cel mai mult.

„Este o situaţie generalizată, din păcate. Sistemul public a uitat să lucreze pentru pensionari, în sensul în care îşi găseşte o tonă de scuze şi nu are soluţii pentru remedierea problemelor. Sunt probleme şi în Bucureşti, la casele locale de pensii, dar şi în ţară. Voi face publică lista tuturor judeţelor unde întârzierile sunt de 6 luni. Îmi scriu pensionarii că termene pentru recalculare sunt chiar mai mari de şase luni şi voi publica, pentru că am cerut la videoconferinţă de vineri, tuturor directorilor caselor de pensii să îmi dea o situaţie la zi. Cea pe care mi-a prezentat-o Casa Naţională de Pensii era la momentul septembrie 2019. Le voi cere să îmi prezinte o situaţie la zi exclusiv pe depăşirea termenului de 45 de zile în maxim o săptămână şi o voi face publică”, a declarat Violeta Alexandru, duminică, la Digi TV.

Ministrul Muncii este de părere că există soluţii astfel încât casele de pensii să se încadreze în termenul legal. Întrebate de angajații care se ocupă de gestionarea pensiilor, aceasta a răsouns:

„Concluzia mea este că nu e un management funcţional în casele de pensii. Sunt roluri excesiv împărţite între prea multe persoane, pentru a se dilua responsabilitatea şi sunt într-un proces de evaluare pentru a vedea cum pot fi optimizate resursele în interior pe schema pe care o avem în prezent. Este posibil să constat că în anumite judeţe e nevoie de personal suplimentar”, a mai spus Alexandru.

Citește și:

Ministrul Muncii este îngrozit. Un pensionar are de așteptat șase luni pentru recalcularea pensiei

Ministerul Economiei vrea să dea ajutoare de stat de aproape 126 milioane lei pentru închiderea mai multor mine de cărbu... Cât costă un brad de Crăciun în 2019! Surpriză uriașă la prețuri...
Parteneri
Alec Baldwin și-a șters contul de Twitter. Motivul pentru care ar fi renunțat la rețeaua socială
Alec Baldwin și-a șters contul de Twitter. Actorul în vârstă de 63 de ani a luat această decizie la doar câteva zile după ce a acordat primul interviu public privind incidentul de pe platourile de filmare ale producției Rust.
Catine.ro
Ultimele știri