Antena Căutare

Modernizarea centurii Bucuresti se face la pret de autostrada

Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania a semnat ieri cu asocierea Tehnologica Radion SRL - Consitrans SRL – PRO Cons XXI SRL un contract in valoare de 188,9 milioane de lei fara TVA (42,05 mil euro) pentru modernizarea a circa 11 km de centura intre DN2 si A2.

Potrivit CNADNR, contractul a fost atribuit asocierii in cauza prin licitatie deschisa, finantarea fiind asigurata in procent de 100% de catre Guvernul Romaniei.

Pretul/km platit in cazul acestui proiect este peste 3,8 milioane euro, ceea ce depaseste cu mult costul de construire al unui km de autostrada in Bulgaria. Spre exemplu, ultimul tronson (de 116 km, Stara Zagora-Karnobat) din cadrul autostrazii Trakia, care leaga Sofia de Marea Neagra, a costat nici mai mult nici mai putin de 2,1 mil euro/km.

Practiv, pretul oferit de catre CNADNR este conform standardelor de cost stabilite de catre Guvernul roman la finele anului 2010 dar, Atentie!, pentru autostrazi. Astfel, potrivit documentului guvernamental, pretul ar trebui sa fie cuprins intre 3,8 si 5,9 milioane euro pentru un kilometru de autostrada, respectiv 3,802 milioane euro in zona de ses, 4,98 milioane euro in zona de deal si 5,922 milioane euro in zona de munte. Standardele de cost nu includ lucrarile de arta (poduri, viaducte, tuneluri) si conexe.

Mai multe detalii, in Income Magazine!

foto: Intact Images

Efectul crizei politice: Leul s-a depreciat din nou... Leul a crescut comparativ cu euro si dolarul. Vezi cotatia BNR...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x