Antena Căutare

Moody's a coborat perspectiva ratingului pentru credit a Uniunii Europene la "negativa"

Agentia de rating Moody’s Investors Service a coborat perspectiva ratingului pentru credit a Uniunii Europene la "negativa", pentru a reflecta riscurile Germaniei, Frantei, Marii Britanii si Olandei, cele patru tari din grupul de 27 cu ratinguri AAA si care reprezinta in jur de 45 la suta din veniturile bugetare ale UE.

"Modificarea reflecta perspectva negativa atribuita ratingurilor Aaa ale statelor membre care au contributii semnificative la bugetul UE. Situatia de credit a acestor state membre este puternic corelata, deoarece toate sunt sunt expuse, in diferite grade, la criza datoriilor de stat din zona euro", noteaza Moody's intr-un comunicat.

"Mai mult, o eventuala slabire a angajamentului statelor membre fata de UE si o modificare a cadrului fiscal al UE care ar conduce la o administrare mai conservatoare ar bugetului ar avea efecte negative", avertizeaza compania.

In sens invers, Moody's a informat ca perspectiva pentru ratingul UE ar putea reveni la pozitiva daca perspectivelor celor patru state “Aaa” ar reveni la stabila.

Comisia Europeana poate imprumuta bani de pe piata in numele UE pentru a face imprumuturi statelor membre, in special in cadrul Mecanismului European de Stabilizare financiara care a fost folosit pentru a ajuta statele membre afectate de criza datoriilor. In plus, Uniunea Europeana este si garant pentru anumite imprumuturi de la Banca Europeana de Investitii (BEI).

Citeste si Jurnalul!

Rezervele BNR, in scadere cu un miliard de euro... Bulgaria renunta la ideea aderarii la zona euro. Ce va face Romania...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x