Antena Căutare

Moody's: Grecia a intrat in faliment

Agentia de rating Moody's a anuntat ca Grecia, a intrat in incapacitate de plata, „pornind de la definitia proprie a falimentului”. Anuntul a venit in ciuda faptului ca Atena a ajuns vineri la un acord cu creditorii privatii pentru stergerea unei treimi din datorii.

Grecia a activat vineri clauza impactului colectiv, care ii permite sa oblige creditorii privati care nu au acceptat schimbul de obligatiuni sa participe la restructurarea datoriilor elene, a declarat o sursa guvernamentala dupa incheierea sedintei consiliului de ministri.

Decizia a fost luata vineri seara de guvernul elen, care a prezentat anterior aceasta solutie partenerilor din zona euro, pentru a obtine o participare maxima la cea mai ampla restructurare de datorii suverane efectuata vreodata la nivel mondial.

"In conformitate cu definitiile Moody's, acest schimb reprezinta un schimb de dificultate si, deci, un faliment", au apreciat specialistii agentiei.

Inainte de a anunta falimentul Greciei, Moody's a retrogradat ratingul creditelor elene la nivelul cel mai mic posibil, "C".

Pe de alta parte, Fitch a retrogradat temporar, vineri, ratingul Greciei de la nivelul "C" la default restrictionat, "RD", dupa anuntarea rezultatelor schimbului de obligatiuni cu creditorii privati pentru reducerea datoriilor. Ratingul "C", care face parte din aceasta categorie, corespunde unui default (incapacitate de plata) iminent sau inevitabil.

Iar Standard&Poor's a procedat la fel in februarie, cand a plasat ratingul Greciei la nivelul default selectiv, "SD", in scadere de la "CC", indicand ca va imbunatati calificativul la "CCC" dupa efectuarea schimbului de obligatiuni.

Foto: Intactimages / EPA

Deutsche Bank: Majorarea salariilor fara cresterea veniturilor pune in pericol programul Romaniei cu UE/FMI... Nouriel Roubini: Grecia si, apoi, Portugalia vor iesi din Euro...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x