Antena Căutare

Moody's: Riscul de faliment al Romaniei la 12 luni s-a dublat!

Probabilitatea ca Romania sa intre in "default" (incapacitate de plata) in urmatorul an s-a dublat, crescand de la 0,76% la 1,35%, in contextul temerilor privind economia mondiala. Iar pentru urmatorii cinci ani, specialistii Agentiei de evaluare financiara Moody's au calculat un risc cumulativ 8,9%.

Riscul de default al Romaniei a ajuns saptamana trecuta aproape de nivelul unor state precum Spania (1,2%), Vietnam (1,39%) sau Angola (1,45%).

Nu numai cifrele tarii noastre s-au modificat insa semnificativ. Probabilitatea de default a crescut, in special, pentru economiile emergente, precum Brazilia, Rusia, China sau Africa de Sud, care, pana de curand, ramasesera neatinse de criza datoriilor suverane din Europa.

Riscul de faliment al Greciei: 76% pe 5 ani!

Riscul ca Grecia sa intre in incetare de plati a atins un nou maxim saptamana trecuta, de 33,64%, fata de 29,73% cu o saptamana inainte. In urmatorii cinci ani, probabilitatea ca Grecia sa ajunga in default este de 76%.

Iar la nivel global, Statele Unite prezinta cel mai mic risc de default, de numai 0,05%. Probabilitati reduse de default exista si pentru Canada si Norvegia (ambele cu 0,06%), respectiv Suedia (0,07%) si Elvetia (0,08%).

Moody's calculeaza riscul in functie de indicatorul CDS-implied EDF (Expected Default Frequency - Rata Anticipata de Default), care reprezinta o evaluare colectiva a pietelor financiare, extrasa din observarea spread-urilor CDS (Credit Default Swap - costul de asigurare a datoriilor), ajustata pentru un default generator de pierderi si pretul riscului de pe pietele fiananciare.

Google aniverseaza 13 ani de la crearea motorului de cautare... Euro, la un nou maxim al anului...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x