Antena Căutare

Motive să închiriezi o garsonieră și nu un apartament de două camere

Varianta închirierii unei garsoniere este devine cea mai căutată, iar principalul motiv pentru care cei care vor să stea cu chirie îl reprezintă bugetul. Indiferent de oraș, pe piața imobiliară, cele mai mici prețuri le au garsonierele. Bineînțeles, asta în situația în care nu vrei să faci compromisul de a împărți spațiul personal și casa, fie ea și provizorie, cu o altă persoană.

Motive să închiriezi o garsonieră și nu un apartament de două camere
Garsoniere de închiriat | HomeZZ.ro

Cei care aleg să închirieze o garsoniere vor scoate din buzunar, în medie, între 200 și 300 de euro lunar, în funcție de oraș, de zona în care se află amplasată și de utilități.

Chiria vine și cu o serie de avantaje, pe care le poți lua în calcul, mai ales atunci când vrei să fii pe propriile forțe în viață, însă nu ai bugetul necesar pentru achiziționarea unei locuințe. Principalul avantaj este că te poți muta imediat ce găsești imobilul care să corespundă nevoilor tale.

Oferta existentă pe piața imobiliară, pentru cei care doresc să stea în chirie este variantă. Dacă intri acum pe HomeZZ.ro, la secțiunea “garsoniere de închiriat”, vei găsi sute de anunțuri disponibile, la prețuri ce diferă în funcție de oraș, de zonă, de suprafață, utilități și mobilier. Trasează-ți câteva coordonate pentru a ști cu precizie ce anume corespunde cerințelor și nevoilor tale și cât ești dispus să plătești pentru ele.

Tot mai mulți tineri optează pentru varianta închirierii, în detrimentul accesării unui credit care să le permită să-și cumpere propriul cămin. Banii sunt principalul factor după care aceștia își aleg locuința pe termen mediu sau scurt.

Mai jos, găsești câteva motive pentru care merită să aloci din bugetul tău închirierii unei garsoniere, în detrimentul unui apartament cu două camere:

Prețul

O chirie de garsonieră în București împărțită la doi devine cea mai optimă variantă pentru un buget mic. Dacă vorbim de un cuplu, un astfel de spațiu este ideal, raportat la preț. Cei care aleg să locuiască în chirie au preț prim criteriu de alegere prețul. Spre deosebire de un apartament cu două camere, o garsonieră de închiriat are numeroase avantaje, iar principalul este bugetul mult mai mic alocat lunar pentru plata chiriei.

Costul mediu pentru o lună de chirie, în București, de exemplu, este de 250 de euro. În funcție de zonă, de suprafață și de utilități, prețurile sunt cuprinse între 180 și 350 de euro, lunar. Cele mai costisitoare sunt cele din zonele centrale și care se află în apropiere de mijloace de transport în comun. Cei care caută să închirieze o garsonieră în București caută ca imobilul să fie amplasat cât mai aproape de metrou.

Nu-ți împarți spațiul intim cu alte persoane

O cameră într-un apartament cu două încăperi sau o garsonieră în care să nu împarți spațiul intim cu alte persoane? În situația în care îți dorești să ai intimitate totală, atunci garsoniera devine cea mai la îndemână soluție, cu costuri rezonabile.

Atunci când împarți locuința trebuie să faci compromisul împărțirii spațiilor comune cu altcineva, precum baia sau bucătăria. Un spațiu mai mic, dar de care să dispui 100% din timp, te poate face să te simți ca acasă.

Cheltuieli mai mici pentru întreținere

Un alt aspect important atunci când decizi să închiriezi o garsonieră îl reprezintă costul cheltuielilor de întreținere. Ia în calcul faptul că pe lângă banii pe care îi vei plăti proprietarului, drept chirie lunară, vei mai avea de achitat facturi de utilități. Cu cât spațiul este mai mic, cu atât căldura va fi mai ieftină, factura la curent va fi mai ieftină. La finalul lunii, când vei trage linie, vei vedea care este suma scoasă din buzunar.

Spațiu mai mic de curățenie, timp economisit

Economisește timp când te apuci de curățenie generală. Un spațiu mai mic permite curățarea mai rapidă, astfel că o garsonieră poate deveni căminul tău provizoriu, aranjat și personalizat în funcție de stilul și de preferințele tale.

Indiferent de varianta pe care o vei alege, în funcție de bugetul tău destinat chiriei lunare, semnează un contract de închiriere cu proprietarul. În general, cei care închiriază garsoniere în București și marile orașe studențești sunt de acord să încheie un astfel de act, prin care se obligă să respecte anumite clauze, precum un termen de 30 de zile, în cazul în care va dori să părăsești garsoniera, dar și faptul că nu va veni în vizite neanunțate. În acest contract va fi trecută și garanția pe care o vei putea recupera la final, dacă în locuință nu sunt bunuri distruse și dacă ești la zi cu facturile la întreținere și utilități.

Cât costă și cine plătește actele de vânzare-cumpărare la un apartament... Apicultorii ar putea primi în acest an 50,2 milioane lei prin Programul naţional apicol pentru perioada 2020-2022...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x