Antena Căutare

MRU: Sistemul fiscal romanesc, caracterizat de un singur cuvant: incertitudine

Actualul sistem fiscal din Romania este un sistem guvernat de lipsa oricarei predictibilitati, netransparent si care a trecut prin prea multe modificari legislative succesive, motiv pentru care nu stimuleaza in niciun fel atragerea de noi investitii, a spus fostul premier Mihai Razvan Ungureanu, intr-un interviu acordat Wall-Street.ro.

Ungureanu crede ca cei mai afectati sunt investitorii privati, care nu gasesc in acest sistem fiscal suportul necesar pentru construirea unor strategii de business pe termen lung si care sunt obligati sa se supuna schimbarilor haotice, uneori lipsite de logica economica ale prevederilor fiscale.

"Politica fiscala actuala nu stimuleaza in niciun fel atragerea de noi investitii. Ce avem sa le oferim potentialilor investitori? Birocratie excesiva, taxe si impozite care sugruma initiativa privata, ineficienta a administratiei publice. Toate sunt corelate intr-un tablou in care este zugravita incompetenta si iresponsabilitatea actualei guvernari. Cum putem avea crestere economica, cum putem avea progres daca aceasta componenta extrem de importantanta, stimularea investitiilor, este aruncata in derizoriu prin masuri haotice si incoerente? Sa nu uitam un lucru important: depindem si de capitalul strain pentru a ne putea finanta deficitul bugetar si deficitul de cont curent. Mediul de afaceri are nevoie de stabilitate si de predictibilitate fiscala pentru a creste atractivitatea Romaniei in fata investitorilor", a precizat Ungureanu.

Citeste AICI continuarea articolului!

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x