Antena Căutare

Mugur Isarescu: "Moneda chineza, binevenita in Romania"

Moneda chineza – yuanul – si bancile chineze sunt binevenite in Romania, a declarat Mugur Isarescu, guvernatorul Bancii Nationale din Romania, intr-un interviu publicat miercuri de agentia oficiala de presa chineza Xinhua.

„Am vorbit de la inceputul anilor '90 despre deschiderea unor filiale de catre bancile chineze in Romania. Ma astept ca acest lucru sa se intample in viitor", a spus Isarescu.

Autoritatile monetare din China au decis sa depuna valuta in conturile Bancii Nationale din Romania la inceputul anilor '90, atunci cand valuta straina era in cantitati mici in Romania, si-a amintit Isarescu, adaugand ca evenimentul a dovedit prietenia indelungata dintre bancile celor doua tari, dar si prietenia dintre cele doua state. „Acesta a fost un ajutor concret si un gest prietenos. Un prieten la nevoie este un prieten adevarat. Nu am uitat acest gest."

Agentia chineza a notat ca Romania se straduieste sa adopte moneda unica europeana, euro, pana in anul 2015. Guvernatorul a spus ca are incredere in euro, incredere exprimata si de premierul chinez, Wen Jiabao, in timpul turneului european din luna iunie a.c., turneu care a ajutat la intarirea monedei europene.

Citeste articolul integral in Jurnalul!

Foto: Intact Images

Emil Boc: Proiectele cu fonduri UE nu se blocheaza, vor fi finantate temporar de la buget... Leul s-a depreciat usor in raport cu euro si dolarul. Vezi cursul valutar!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x