Antena Căutare

Mugur Isarescu: "Romania nu se afla in pericol de incapacitate de plata"

"Platile externe ale Romaniei nu sunt facute de FMI si cu atat mai mult nu sunt facute de directorul FMI", a declarat joi guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, care a exclus din nou o posibila intrare a Romaniei in incetare de plati.


Declaratiile au fost facute in cadrul ceremoniei care marcheaza 15 ani de la primele tranzactii bursiere pe Bursa de Valori Bucuresti. Sedinta a fost deschisa de presedintele Traian Basescu si guvernatorul BNR, Mugur Isarescu.

"Nu exista absolut niciun pericol ca platile externe ale Romaniei sa nu fie facute. El (seful FMI, n.r.) se referea la altceva, la ajustarile bugetare, la reducerea cheltuielilor bugetare", a explicat guvernatorul.

"Seara, cand am ajuns acasa, din nou televizinie au cantat si rascantat o declaratie a sefului FMI cum ca Romania ar inceta iminent platile. Eu nu dau mare valoare acestei stiri. Asa de credibila a fost a fost stirea ca de dimineata leul a inceput sa se aprecieze si CDS-ul este mai mare decat al Spaniei", a comentat el.

Guvernatorul BNR a precizat ca seful FMI s-a referit la faptul ca, daca aceste ajustari bugetare nu se fac exista, pericolul sa nu se faca plati.

"Daca Romania nu poate sa plateasca toti cei 1,4 sau 1,2 milioane de bugetari nu inseamna ca statul da faliment. Nu sunt de acord cu aceasta judecata, asta exclude din start ideea de ajustare. Inseamna ca ai dat legi proaste fara acoperire bugetara".

sursa:Hotnews

Se scumpeste caldura! Facturi, mai mari cu 11% din ianuarie... Dominique Strauss-Kahn, director FMI: "Romania risca falimentul"...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x