Antena Căutare

Mugur Isarescu: "Sa nu ne fie frica de aur"

Guvernatorul Bancii Centrale, Mugur Isarescu, a afirmat ca oamenii trebuie sa scape de spectrul fricii de a detine aur, amintind de perioada comunista cand detinerea de "cocosei" era pedepsita cu inchisoarea

"Sa scapam de teama de aur, sa scapam de teama cuvantului 'cocosel', care aminteste de anii '50, cand aproape un milion de oameni au fost inchisi sau batuti la talpi pentru ca detineau 'cocosei", a spus Isarescu.

Guvernatorul se referea la monedele de aur de 20 franci, de 24 de carate care aveau pe una din fete cocosul galic si care erau interzise sa fie detinute de populatie.

Mugur Isarescu a reafirmat faptul ca tezaurul Bancii Nationale exista integral. 'Tezaurul a fost vazut. Aurul exista. Tezaurul este acolo pentru a avea incredere intr-o tara si in moneda nationala'.

Guvernatorul BNR a participat joi la un simpozion consacrat lucrarilor de restaurare a vechiului sediu al Bancii Centrale a Romaniei.

Rezerva de aur s-a mentinut, la 30 iunie, la 103,7 tone, iar in conditiile evolutiilor preturilor internationale, valoarea acesteia s-a situat la 3,372 miliarde euro.

Gramul de aur a fost cotat miercuri, de BNR, la 128,4481 lei, in scadere cu 2,06 lei comparativ cu 131,1461 lei, valoarea stabilita marti.

Sursa: jurnalul.ro

La complexurile energetice si ciorba s-a facut portocalie... FMI: "Cresterea economica in Europa Centrala si de Est poate ajunge la 3,2%"...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 4 mai 2024. Leoo Dumitru i-a provocat pe chef Samuel și Roxana Blenche la un nou duel. Ce rețete trebuie să prepare
Hello Chef sezonul 7, 4 mai 2024. Leoo Dumitru i-a provocat pe chef Samuel și Roxana Blenche la un nou duel. Ce rețete trebuie să prepare Sambata, 04.05.2024, 16:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x