Antena Căutare

Negocieri Guvern-FMI: Gazele se scumpesc din 2013, nu din 2012

In acest an nu va creste pretul gazelor nici pentru populatie, nici pentru consumatorii noncasnici, a declarat ministrul desemnat al Economiei, Daniel Chitoiu, in urma discutiilor de la BNR cu reprezentantii FMI si ai Comisiei Europene. El a confirmat insa ca, de anul viitor, pretul gazelor va fi majorat. "Da, din 2013 va creste pretul gazelor", a adaugat Chitoiu.

"Anul acesta nu vom avea cresteri de pret nici la populatie, nici la consumatorii noncasnici", a declarat Chitoiu, adaugand ca Romania are o intarziere in adoptarea legislatiei privind energia si gazul, acte normative care "se regasesc" in Parlament.

Totodata, ministrul a confirmat ca de anul viitor pretul gazelor va fi majorat."Da, din 2013 va creste pretul gazelor", a adaugat Chitoiu.

Autoritatile romane se angajasera in negocierile cu FMI sa elaboreze pana la finele lunii aprilie un calendar privind eliminarea tarifelor reglementate in sectorul gazelor naturale.
Tarifele platite de populatie sunt reglementate de Autoritatea Nationala de Reglementare in domeniul Energiei, din considerente de protectie sociala, dar Comisia Europeana si FMI au cerut Guvernului sa liberalizeze piata, pentru a le aduce la nivelul din blocul comunitar.

Guvernul Ponta preia programul lui Ungureanu pe fonduri UE... Negocieri Guvern-FMI: Salariile bugetarilor cresc in etape, pensionarii primesc banii inapoi...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x