Antena Căutare

Negocierile cu FMI: fiecare participant a inteles ce a vrut

Jeffrey Franks spune ca seful statului l-a asigurat ca va rezolva problema reducerii TVA. Traian Basescu sustine insa ca nu a luat o decizie. Si patronatele se contrazic in declaratii, desi au avut o intrevedere comuna cu reprezentantii Fondului.

In urma discutiilor cu autoritatile de la Bucuresti, reprezentantii FMI au anuntat ca nu sunt de acord cu mo­dificarea taxelor.

In plus, seful dele­gatiei, Jeffrey Franks, spune ca a primit deja asigurari din partea gu­vernantilor ca vor fi luate masuri pen­tru a indrepta greseala facuta de par­lamentarii Pu­terii. „Este foarte periculos sa incepi sa modifici siste­mul de taxe dupa ce ai luat niste ma­suri foarte dificile, dar vom discuta toate optiunile", a de­cla­rat, vineri, se­ful misiunii FMI in Ro­mania. El a precizat ca a discutat aceas­ta problema cu presedintele Ba­sescu inca de mier­curi si „cred ca va lua masuri in aceas­ta privinta".

De la Palatul Cotroceni insa, seful statului a sustinut ca se mai gandeste daca va promulga sau nu cele doua acte normative. Traian Basescu a sustinut vineri ca va avea o opinie cu privire la proiectele de reducere a TVA la alimen­tele de baza si la neimpozitarea pen­siilor sub 2.000 de lei dupa ce va primi si citi cele doua legi. „Tot ce stiu am aflat din presa si de la televizor", a adaugat Traian Basescu.

Mesaje contradictorii vin si din partea mediului privat

Reprezentanti ai mai multor orga­nizatii patronale au participat, la sfar­situl saptamanii trecute, la o in­trevedere comuna cu oficialii FMI. La finalul discutiilor, fiecare patronat a transmis cu totul alt mesaj, in functie de interesele proprii. De exemplu, unul dintre subiecte s-a referit la tinta de deficit bugetar.

Tot articolul, in Financiarul

La abonament, 1000 de minute pe mobil sunt de 2-3 ori mai scumpe decat pe cartela... Leul castiga teren in fata euro...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x