Antena Căutare

Nereguli la Tarom: Angajatii din strainatate au beneficiat ilegal de tichete de masa

Angajatii Tarom din strainatate au primit ilegal tichete de masa de aproape o jumatate milion de lei - aceasta este concluzia unui raport intocmit de inspectorii Curtii de Conturi. Majoritatea neregulilor descoperite au fost erori de contabilitate.

Compania Tarom are 48 de sucursale, dintre care 32 in Romania, 13 in Europa si trei in afara spatiului european. In perioada 2008-2010, angajatii companiei care lucreaza in afara granitelor tarii au primit tichete de masa, fapt care incalca prevederile legale. Si nu este singura neregula descoperita de curtea de conturi.

"Nu s-au respectat prevederile contractului de reprezentare a entitatii in strainatate referitoare la obligatiile si conditiile contractuale asumate de reprezentantul companiei Tarom in Cipru. S-au inregistrat cheltuieli abuzive cu locuintele de serviciu asigurate salariatilor care isi desfasoara activitatea in cadrul agentiilor din strainatate, prin schimbarea locatiei acestora si prin casarea mobilierului din dotare inainte de expirarea duratei normate de functionare", se arata in raportul Curtii de Conturi.

Si mancarea distribuita de Tarom in aeronavele sale a adus probleme companiei.

"Au fost descoperite neconformitati in atribuirea si derularea contractelor de asigurare a serviciilor de catering la bordul aeronavelor Tarom prin acceptarea unor proceduri de implementare a contractului care exced obiectului acestuia si conditiile de livrare agreate sau preturile convenite", conform aceleiasi surse.

Potrivit inspectorilor Curtii de Conturi, prejudiciul adus companiei se ridica la aproape un milion de lei. Din aceasta suma, peste 650.000 de lei au fost erori sau abateri contabile.

Sursa: Antena3

Foto: turismmarket.com

Presedintelui Bancii Centrale a Elvetiei si-a dat demisia... Data limita pentru noile reguli de creditare se apropie: 31 ianuarie...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x