Antena Căutare

NETOPIA: Numărul tranzacţiilor online cu cardul de Black Friday 2019 a crescut cu circa 90% faţă de ediţia de anul trecut

Numărul tranzacţiilor online cu cardul a crescut, de Black Friday, cu circa 90% comparativ cu ediţia de anul trecut, potrivit NETOPIA Payments, cel mai mare procesator de plăţi electronice din România.

Suma medie cheltuită online cu cardul în ediţia din acest an a evenimentului de shopping Black Friday a fost de aproximativ 300 lei, în scădere cu 10% faţă de 2018, datorită reducerilor substanţiale aplicate de comercianţi. Cea mai mare tranzacţie procesată de NETOPIA Payments în perioada de referinţă s-a ridicat la cca. 44.000 lei şi a constat în plata unei comenzi din categoria home&deco.

”Românii au profitat din plin de reducerile aplicate de comercianţi în această ediţie a campaniei Black Friday. Mulţi dintre ei au ales plata online cu cardul, lucru care se poate observa şi în creşterea substanţială a numărului de tranzacţii procesate, aproape dublu faţă de anul trecut. NETOPIA Payments şi-a reafirmat rolul de partener de încredere al magazinelor online, fiind alături de aceştia 100% din timp, pentru o campanie Black Friday cu 0 incidente”, a declarat Antonio Eram, CEO şi fondator NETOPIA Payments.

Conform datelor NETOPIA Payments, 55% din totalul tranzacţiilor procesate de Black Friday 2019 au fost realizate de pe dispozitive mobile, cu 5% mai puţin faţă de o zi obişnuită, ceea ce denotă tendinţa conform căreia, în ziua de Black Friday, o mare parte dintre români preferă în continuare desktop-ul pentru o accesare mai rapidă a ofertelor speciale ale magazinelor.

În acelaşi timp, având în vedere creşterea considerabilă a volumului tranzacţiilor, numărul celor care au ales să facă cumpărături de Black Friday de pe dispozitive mobile a fost în creştere cu 60% comparativ cu ediţia precedentă.

Potrivit companiei, una din zece tranzacţii înregistrate de Black Friday a fost efectuată instant prin simpla scanare a codului QR afişat în pagina de plată a comercianţilor online parteneri, prin intermediul aplicaţiei mobilPay Wallet.

Sursa : news.ro

Euro a atins un nou nivel record, pentru a patra oară consecutiv: 4,7808 lei... Un nou maxim istoric pentru euro la cursul BNR, a patra zi consecutiv: "Euro va continua să crească!"...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x