Antena Căutare

Niculae Havrileţ a renunţat la funcţia de membru al Consiliului de Administraţie al Electrica

Furnizorul şi distribuitorul de energie Electrica a anunţat că Niculae Havrileţ a renunţat la funcţia de membru al Consiliului de Administraţie al companiei, funcţie pe care o deţinea din februarie 2019, ca urmare a desemnării sale în funcţia de secretar de stat în cadrul Ministerului Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri.

”Începând cu data de 10 decembrie 2019, Niculae Havrileţ a renunţat la drepturile de care beneficiază în calitate de administrator, în baza contractului de mandat, şi nu va mai exercita niciun act de administrare a societăţii”, a informat compania.

Niculae Havrileţ are peste 35 de ani de experienţă în domeniul energiei electrice şi al gazelor naturale, dintre care 20 de ani în poziţii de conducere.

Absolvent al Universităţii Tehnice din Cluj-Napoca, Facultatea de Mecanică - Utilaj Tehnologic, Niculae Havrileţ are o bogată experienţă în administraţia publică centrală. În perioada iunie 2012 - octombrie 2017, a ocupat poziţia de preşedinte al Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE), perioadă în care a fost şi membru în Consiliul Autorităţilor de Reglementare din cadrul Agenţiei pentru Cooperarea Autorităţilor de Reglementare din domeniul Energiei (ACER), precum şi membru al Adunării Generale a Consiliului Reglementatorilor Europeni în domeniul Energiei (CEER).

În intervalul 2002 - 2012, a ocupat funcţia de secretar general al Asociaţiei Naţionale Profesionale din sectorul gazelor naturale, iar în perioada 2001 – 2012 a fost director general al companiei de proiectare în domeniul gazelor naturale SC Gascop.

În anul 2000, Niculae Havrileţ a fost decorat cu Ordinul „Steaua României”, în grad de Cavaler.

Grupul Electrica este un jucător-cheie pe piaţa de distribuţie şi furnizare a energiei electrice din România, precum şi unul dintre cei mai importanţi jucători din sectorul serviciilor energetice.

Grupul Electrica oferă servicii la circa 3,7 milioane de utilizatori şi are o arie de cuprindere naţională - cu organizare în trei zone pentru distribuţia energiei electrice: Transilvania Nord, Transilvania Sud, Muntenia Nord, şi pe cuprinsul întregii ţări pentru furnizarea energiei electrice şi pentru întreţinere şi servicii energetice.

Din iulie 2014, Electrica este o companie cu capital majoritar privat, listată pe bursele de valori din Bucureşti şi Londra. Electrica este singura companie românească listată din domeniul distribuţiei şi furnizării energiei electrice din România.

Sursa : news.ro

Bugetul pe anul viitor: Deficit bugetar de 3,6% din PIB. Acciza la ţigarete creşte, cumularea pensiei cu salariul va fi ... Şantierul Naval Orşova va construi trei nave fluviale pe care le va livra în Olanda, contract de 7,38 milioane euro...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x