Antena Căutare

Noi înscrieri în cadrul Programului Rabla pentru electrocasnice, începând de astăzi. Bugetul alocat este de 20 de milioane de lei

Administraţia Fondului pentru Mediu a precizat că suma iniţială alocată pentru anul 2019 a fost de 40 milioane lei, în cadrul celor două ediţii desfăşurate în data de 24 mai şi 18 iunie fiind acordate vouchere în valoare de 20 milioane lei.

Persoanele fizice se pot înscrie, începând de luni, în cadrul Programului Rabla pentru electrocasnice, bugetul us la dispoziţie de Administraţia Fondului pentru Mediu fiind de 20 de milioane de lei.

”Începând de luni, 15 iulie 2019, ora 10.00, Administraţia Fondului pentru Mediu pune la dispoziţia persoanelor fizice suma de aproximativ 20 milioane lei, pentru noi înscrieri în cadrul Programului Rabla pentru electrocasnice, sumă rezultată din neutilizarea voucherelor în termenul de valabilitate, precum şi diferenţele provenite din modificarea eficienţei energetice a echipamentelor aprobate de la o clasă superioară la o clasă inferioară, la cererea beneficiarului”, a anunţat Administraţia Fondului pentru Mediu.

Sursa citată a precizat că suma iniţială alocată pentru anul 2019 a fost de 40 milioane lei, în cadrul celor două ediţii desfăşurate în data de 24 mai şi 18 iunie fiind acordate vouchere în valoare de 20 milioane lei.

Programul a fost lansat în 23 mai de ministrul mediului, Graţiela Gavrilescu.

Gratiela Gavrilescu a anunţat că noutatea programului în acest an o reprezintă faptul că în program au fost introduse şi televizoarele şi maşinile de spălat vase. Persoanele fizice care vor să cumpere o maşină de spălat vase şi să beneficieze de voucher pot să ia la schimb un alt aparat electrocasnic mare, în timp ce pentru celelalte categorii de produse trebuie trimis spre reciclare un aparat similar.

Finanţarea se va acorda sub formă de vouchere, pentru achiziţionarea de echipamente electrice şi electronice de uz casnic, după cum urmează: a) 200 lei pentru maşini de spălat rufe cu eficienţa energetică A++; b) 300 lei pentru maşini de spălat rufe cu eficienţa energetică A+++; c) 300 lei pentru maşini de spălat vase cu eficienţa energetică A++; d) 400 lei pentru maşini de spălat vase cu eficienţa energetică A+++; e) 400 lei pentru aparate de aer condiţionat, inclusiv aparate de aer condiţionat portabile, cu eficienţa energetică la răcire (A+++/ A++); f) 300 lei pentru categoria frigidere/combine frigorifice/lăzi frigorifice/congelatoare cu eficienţa energetică A++; g) 400 lei pentru categoria frigidere/combine frigorifice/lăzi frigorifice/congelatoare cu eficienţa energetică A+++. h) 200 lei pentru televizoare cu eficienţa energetică A şi A+; i) 400 lei pentru televizoare cu eficienţa energetică A++ şi A+++.


Sursa : news.ro

De la 1 decembrie 2019 crește salariul minim. Avantaje majore pentru cei cu studii superioare... Sectorul construcţiilor a încetinit în mai, cu un avans de 25,5%...
Cupluri zodiacale care devin mai puternice peste ani. Dragostea lor durează o viață întreagă
În „baletul cosmic”, anumite perechi zodiacale se angajează într-un dans care se...
Horoscopul zilei de 5 iunie 2023. Berbecii sunt sfătuiți să renunțe la mediul online. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 5 iunie 2023 spune că Berbecii sunt sfătuiți să renunțe la mediul...
Parteneri
Cel mai bun smoothie antiinflamator. Nutriționiștii îl recomandă pentru micul dejun
Catine.ro
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x