Antena Căutare

Noi scumpiri la CFR si Metrorex?

Un proiect de ordonanta al ministrului Transporturilor prevede ca tarifele de calatorie cu trenul si cu metroul sa fie majorate.

"Proiectul de ordonanta de urgenta aflat in dezbatere publica nu prevede cresterea in acest moment a tarifelor la Metrorex si CFR Calatori, ci doar posibilitatea ajustarii acestor tarife la valori cat mai apropiate de costurile reale ale serviciilor oferite. MTI doreste astfel sa creeze cadrul juridic pentru o politica coerenta prin care tarifele de calatorie cu metroul si tarifele de transport de calatori pe calea ferata sa fie in concordanta cu conditiile pietei"


Ministerul apreciaza ca acest demers ar creste veniturile celor doua societati, in timp ce ar reduce gradul de subventionare de la bugetul de stat.

La sfarsitul lui 2009, pierderile inregistrate de CFR Calatori au insemnat 745 milioane lei si datoriile restante catre furnizori au crescut pana la circa 550 milioane lei.

Metrorex a avut anul trecut costuri cu mentenanta 185,57 milioane lei, din care a platit reparatii de 123,67 milioane lei.

Cea mai recenta scumpire la CFR Calatori si Metrorex a avut loc in septembrie 2010.

sursa:antena3

ANAF verifica jurnalistii, artistii si alti contribuabili care nu au platit TVA... Romania importa 65% din alimentele de baza...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x