Antena Căutare

Noul acord comercial între SUA, Mexic şi Canada, adoptat de Senatul american

Senatul american a adoptat cu o majoritate zdrobitoare noul acord comercial de liber-schimb între Statele Unite, Mexic şi Canada, relatează Reuters.

Dincolo de disensiunile dintre republicani şi democraţi, senatorii au adoptat joi - cu 89 la 10 voturi - textul care transpune acordul în lege.

Documentul urma să fie trimis la promulgare preşedintelui Donald Trump.

Adoptarea în Senat, după cea în Camera Reprezentanţilor la 19 decembrie, a fost întârziată în Camera superioară de neînţelegeri între republicani şi democraţi pe tema destituirii lui Donald Trump.

Acordul - United States-Mexico-Canada (USMCA) - urmează să înlocuiască Acordul de liber-schimb nord-american (NAFTA/Alena) care a intrat în vigoare în 1994 şi care reprezintă schimburi anuale în valoare de 1.200 de miliarde de dolari, dintre care o treime exporturi agricole americane.

Adoptarea USMCA intervine după ce Donald Trump a semnat miercuri cu vicepremierul Liu He un acord comercial ”faza1” în vederea punerii capăt unui război comerical ce durează de 18 luni între primele două puteri economice mondiale.

Sursa : news.ro

Aeroporturi Bucureşti: George Ivan şi-a depus demisia din funcţia de director general interimar. El este în perioada de ... Vechile cinematografe au intrat într-un proces de reabilitare...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x