Antena Căutare

Noul guvern acordă deja bani! Ce categorie de români va primi plăți compensatorii

Premierul Ludovic Orban, președinte al Partidului Național Liberal (PNL), care ocupă funcția de prim-ministru al României din 4 noiembrie 2019, a anunţat una dintre primele măsuri pe care le va lua Guvernul nou instalat.

Noul guvern acordă deja bani! Ce categorie de români va primi plăți compensatorii
Bani pentru români

Va fi pus în aplicare un act normativ prin care se vor acorda plăţi compensatorii. Aceasta decizie este luată la presiunea minerilor care refuză să iasă din subteran la Paroşeni şi Uricani. Astfel, se vor acorda plăți compensatorii pentru ortacii care vor rămâne fără locuri de muncă.

Ordonanţa de urgenţă 36/2013, care a fost în vigoare până în anul 2018, prevedea că minerii disponibilizaţi beneficiau de venituri de completare, până la 24 de luni, în funcţie de vechime. După ce ordonanţa a expirat, ea nu a mai fost prelungită cu alt act normativ, astfel că minerii disponibilizaţi nu mai benficiau de plăţi compensatorii.

Ortacii care s-au blocat în subteran în minele de la Paroşeni şi Uricani au cerut Guvernului României să emită o nouă ordonanţă, însă Guvernul demis condus de Viorica Dăncilă nu mai putea emite un astfel de act, având atribuţii restrânse, scrie hotnews.ro.

Minele sunt înscrise într-un programul de închidere etapizată, care ar trebui să se încheie la sfârșitul acestui an. Programul presupune efectuarea lucrărilor de închidere în condiţii de siguranţă a personalului şi a zăcământului, cât şi ecologizarea perimetrelor. Pentru că societatea și-a cerut intrarea în insolvență, minerii nu vor mai fi preluaţi de Complexul Energetic Oltenia, așa cum li s-au dat asigurări.

China şi Franţa au semnat contracte comerciale de 15 miliarde de dolari şi şi-au reafirmat sprijinul pentru Acordul de l... Grupul BRD a înregistrat un avans de 7,4% al profitului net în primele nouă luni, până la 1,23 miliarde lei...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x