Căutare Live

Noul ministru al Muncii face declaraţii bombă despre salarii şi pensii!

Violeta Alexandru, noul ministru al Muncii,  a anunţat joi, la preluarea oficială a ministerului, care sunt principalele priorităţi, menţionând, pe lângă restructurarea instituţiei şi modificarea modului de calcul a salariilor şi demararea unor proiecte legislative privind pensiile şi impozitarea part-time.

Ministrul Muncii, declaratii despre pensii si salarii

„Sunt în lucru cu proiectul pensiilor, în special pentru situaţiile în care angajaţii se pensionează, pentru ca apoi să se angajeze tot în sistemul public. Vrem consutări cu toţi partenerii: Lucrăm şi la proiectul impozitării pentru munca part-time”, a declarat Violeta Alexandru.

Violeta Alexandru a mai subliniat faptul că se află în plin proces de restructurare a ministerului şi structurilor din subordine.

"Din păcate, nu beneficiez de tot concursul pe care mi l-aş fi dorit. Vom avea la final o structură suplă, cu structuri de conducere cât mai mici. Sunt determimată să aduc un plus de transparenţă de la o săptămână la alta.

Vom finaliza până la sfârşitul anului proiectele de acte normative care să încurajeze munca şi să aducă un plus de prosperitate”, a spus Alexandru.

Ministrul Muncii a trecut în revistă şi situaţia descoperită la niveul caselor de pensii.

„La casa de pensii informaţiile sunt precare. Calculele şi modul de lucru s-au oprit undeva la nivelul anilor 60. Pe scurt, greu acces la informaţii. Mă ingrijorează situaţia logistică a ministerului”, a afirmat ministrul. Oficialul a precizat că în curând se vor „ridica în dezbatere publică proiecte de acte normative, privind salariul minim”.

„Am început deja grupul de lucru pentru stabilirea modului de calcul. Voi scoate în spaţiul public acest proiect pentru că ne trebuie o analiză de impact”, a mai spus Violeta Alexandru.

Beijingul anunţă o ridicare ”în etape” a taxelor vamale punitive în războiul comercial cu SUA... Aplicaţia de livrări rapide Glovo se lansează în Polonia, după achiziţia PizzaPortal cu 35 milioane euro...
Parteneri
Alec Baldwin și-a șters contul de Twitter. Motivul pentru care ar fi renunțat la rețeaua socială
Alec Baldwin și-a șters contul de Twitter. Actorul în vârstă de 63 de ani a luat această decizie la doar câteva zile după ce a acordat primul interviu public privind incidentul de pe platourile de filmare ale producției Rust.
Catine.ro
Ultimele știri