Căutare Live

Noul ministru al Muncii face declaraţii bombă despre salarii şi pensii!

Violeta Alexandru, noul ministru al Muncii,  a anunţat joi, la preluarea oficială a ministerului, care sunt principalele priorităţi, menţionând, pe lângă restructurarea instituţiei şi modificarea modului de calcul a salariilor şi demararea unor proiecte legislative privind pensiile şi impozitarea part-time.

Ministrul Muncii, declaratii despre pensii si salarii

„Sunt în lucru cu proiectul pensiilor, în special pentru situaţiile în care angajaţii se pensionează, pentru ca apoi să se angajeze tot în sistemul public. Vrem consutări cu toţi partenerii: Lucrăm şi la proiectul impozitării pentru munca part-time”, a declarat Violeta Alexandru.

Violeta Alexandru a mai subliniat faptul că se află în plin proces de restructurare a ministerului şi structurilor din subordine.

"Din păcate, nu beneficiez de tot concursul pe care mi l-aş fi dorit. Vom avea la final o structură suplă, cu structuri de conducere cât mai mici. Sunt determimată să aduc un plus de transparenţă de la o săptămână la alta.

Vom finaliza până la sfârşitul anului proiectele de acte normative care să încurajeze munca şi să aducă un plus de prosperitate”, a spus Alexandru.

Ministrul Muncii a trecut în revistă şi situaţia descoperită la niveul caselor de pensii.

„La casa de pensii informaţiile sunt precare. Calculele şi modul de lucru s-au oprit undeva la nivelul anilor 60. Pe scurt, greu acces la informaţii. Mă ingrijorează situaţia logistică a ministerului”, a afirmat ministrul. Oficialul a precizat că în curând se vor „ridica în dezbatere publică proiecte de acte normative, privind salariul minim”.

„Am început deja grupul de lucru pentru stabilirea modului de calcul. Voi scoate în spaţiul public acest proiect pentru că ne trebuie o analiză de impact”, a mai spus Violeta Alexandru.

Beijingul anunţă o ridicare ”în etape” a taxelor vamale punitive în războiul comercial cu SUA... Noul ministru al Agriculturii a dispus corpului de control al ministrului efectuarea unei verificări de fond asupra într...
Parteneri
Uleiuri pentru creșterea sănătoasă a părului. Sfaturi utile pe care le poți încerca acasă
La fel ca cele mai multe aspecte ale frumuseții, părul sănătos se datorează unei diete echilibrate și ale unui stil de viață activ. Cu toate acestea, există câteva trucuri care îi pot schimba aspectul de la suprafață. Descoperă care sunt principalele uleiuri pentru creșterea sănătoasă a părului și cum pot fi folosite acasă.
Catine.ro
Ultimele știri