Antena Căutare

Nouriel Roubini: Adoptarea de masuri de austeritate creste recesiunea

Nouriel Roubini, laureatul premiului Nobel pentru Economie si omul care a prezis criza din 2008 atrage atentia asupra adoptarii masurilor de austeritate in mai multe tari europene. Aceste spune ca un set de masuri financiare de criza aplicate populatiei nu face decat sa adanceasca recesiunea.

"Exista un cerc vicios in privinta deficitului. Adoptarea de masuri de austeritate agraveaza recesiunea. Fara crestere, reactia socio-politica va deveni coplesitoare pentru unele guverne", a spus economistul.

Si spaniolii au protestat in ultimele zile spunand ca resimt aplicarea masurilor de austeritate. Asta dupa ce inca de la inceputul anului salariile bugetarilor iberici au fost reduse cu 5%, iar in unele sectoare cu procente mult mai mari.

Economistul Nouriel Roubini, cel care a prezis criza economica din 2008, a declarat ca Portugalia este urmatoarea tara, dupa Grecia, care va fi nevoita sa-si restructureze datoria si, ulterior, sa iasa din zona euro.

Foto: davidwebbshow.com

CEC reduce cu aproape 4% dobanda la creditele de nevoi personale in lei... Economia subterana a Italiei, egala cu PIB-ul insumat al Romaniei, Finlandei, Portugaliei si Ungariei...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x