Antena Căutare

Nouriel Roubini, profetul crizei: Grecia sa paraseasca Zona Euro!

Intr-un editorial pentru Financial Times, comentat pe Forbes, profetul crizei spune ca Grecia ar trebui sa se intoarca la drama. "Grecia e blocata intr-un cerc vicios al insolventei, lipsa competitivitatii si o adancire a recesiunii", scrie Roubini, care apreciaza ca Grecia ar trebui sa iasa din zona euro pentru a scapa de datorii.



Dr. Doom a explicat faptul ca, fara o crestere economica, situatia datoriilor ramane nesustenabila. Masurile fiscale draconice, insolventa si slaba competitivitate nu vor face decat sa adanceasca recesiunea pentru inca 10 ani.

Astfel, singura solutie pentru ca Grecia sa iasa din acest cerc vicios este, potrivit lui Roubini, revenirea la drahma. "Ca o casnicie care nu mai functioneaza si trebuie incheiata, e mai bine sa urmezi anumite reguli ca separarea sa fie mai putin costisitoare pentru ambele parti. Despartirea este dureroasa, chiar si cu aceste reguli. Sa fie clar: iesirea din euro va fi grea. Dar sa privesti implozia economiei si a societatii grecesti va fi si mai greu", scrie Roubini.

Roubini prezice o noua Mare Depresiune

Intr-un interviu acordat Bloomberg, la inceputul lunii septembrie, profetul crizei afirma ca actuala incetinire a cresterii economice mondiale mareste riscul de declansare a unei noi crize financiare.

Incetinirea economica din Statele Unite, din zona euro si din Marea Britanie risca "sa ne arunce mai devreme in criza", a declarat Roubini, care a evocat spectrul unei "noi Mari Depresiuni".


















Leul s-a depreciat usor fata de euro. Vezi cursul valutar!... UPDATE! Berlusconi, despre decizia S&P: Nu reflecta realitatea...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x