Antena Căutare

Numărul locurilor de muncă vacante a crescut cu 3000, conform Institutului Național de Statistică

Numărul locurilor de muncă vacante în trimestrul II din acest an a crescut cu 3.000 comparativ cu trimestrul anterior, la 61.400, informează, luni, Institutul Naţional de Statistică (INS).

Numărul locurilor de muncă vacante a crescut cu 3000, conform Institutului Național de Statistică
Institutul National de Statistică | adevarul.ro

Numărul locurilor de muncă vacante în trimestrul II din acest an a crescut cu 3.000 comparativ cu trimestrul anterior, la 61.400, informează, luni, Institutul Naţional de Statistică (INS).

Rata locurilor de muncă vacante a fost de 1,25% în trimestrul II din acest an, în creştere cu 0,05 puncte procentuale faţă de trimestrul precedent.Comparativ cu acelaşi trimestru al anului 2017, rata locurilor de muncă vacante a scăzut cu 0,08 puncte procentuale, iar numărul locurilor de muncă vacante a scăzut cu 2.700.

În trimestrul II din 2018, cele mai mari rate ale locurilor de muncă vacante s-au înregistrat în alte activităţi de servicii (2,88%), în administraţia publică (2,59%), respectiv în sănătate şi asistenţă socială (2,05%). În industria prelucrătoare s-a concentrat peste o pătrime din numărul total al locurilor de muncă vacante (17.500 locuri vacante), iar rata a ajuns la valoarea de 1,46%.

"Sectorul bugetar a însumat circa 27% din numărul total al locurilor de muncă vacante. Astfel, 7.100 locuri vacante se regăsesc în administraţia publică, 6.900 locuri vacante în sănătate şi asistenţă socială, respectiv 2.700 locuri vacante în învăţământ", se arată în comunicatul INS remis AGERPRES.

La polul opus, cele mai mici valori atât ale ratei, cât şi ale numărului locurilor de muncă vacante s-au regăsit în industria extractivă (0,14%, respectiv 0,07 mii locuri vacante).

Prin comparaţie cu trimestrul precedent cele mai relevante creşteri ale ratei locurilor de muncă vacante s-au regăsit în activităţile de transport şi depozitare (+0,25 puncte procentuale), urmate de cele din industria prelucrătoare (+0,20 puncte procentuale).

În ceea ce priveşte numărul locurilor de muncă vacante creşteri mai relevante s-au observat în industria prelucrătoare (+2.400), respectiv +700 locuri vacante în transport şi depozitare. La polul opus, cele mai semnificative scăderi ale ratei locurilor de muncă vacante s-au înregistrat în activităţile de intermedieri financiare şi asigurări (-0,14 puncte procentuale), respectiv în cele profesionale, ştiinţifice şi tehnice (-0,10 puncte procentuale), iar numărul locurilor de muncă vacante a cunoscut cea mai mare scădere în activităţile aferente comerţului (- 200 locuri vacante).

sursa: agerpres

Lovitură de teatru. Sute de mii de români ar putea rămâne fără pensii. Proiectul de lege care ar putea intra în vigoare ... BNR Curs valutar 20 august 2018. Cât crește leul în raport cu principalele valute...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x