Antena Căutare

Observator special: Industria din Romania e doar o umbra a celei din perioada comunista

In unele locuri, fabricile au fost vandute pe bucati, la fier vechi. In altele, au fost date strainilor, care ne-au folosit mana de lucru ieftina, dupa care au plecat. Nici uzinele si combinatele nu au scapat. In minele de carbune, nu mai intra nimeni. Poate doar ca sa protesteze. Asa am ajuns sa avem sute de mii de someri. 699 de mii, mai precis.

Campulung Muscel, Campia Turzii, Marasesti, Aninoasa. Doar patru dintre orasele pentru care nu se mai poate face nimic.

Poate suna cinic, dar nu este un caz disperat. Cel mai rau este atunci cand familia de someri traieste din pensia parintilor. Sunt atat de multe cazuri. In mod paradoxal, exista si oameni care adora sa locuiasca intr-un oras mort din punct de vedere economic.

Ce fac politicienii in acest timp? Vin cu solutii sau cu promisiuni. Daca pescuitul va putea salva orasul Campulung Muscel sau un parc industrial va pune pe picioare Campia Turzii, vedeti miercuri, la Observatorul Special, de la ora 20.00.

Mugur Isarescu: "Trecerea la moneda euro in 2015 nu mai intra in discutie"... De ce prefera companiile romanesti sa angajeze tot mai multi straini...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x