Antena Căutare

Olanda spune ca Germania e zgarcita si nu vrea sa contribuie la salvarea Europei

Principalul obstacol in calea majorarii resurselor financiare ale Mecanismului European de Stabilitate (ESM) este Germania, iar Berlinul ar trebui sa accepte masura, care ar contribui la incheierea crizei din zona euro, a declarat Klaas Knot, reprezentantul Olandei in Consiliul Guvernatorilor BCE.

"Cel mai important obstacol este in Germania, si nu in Olanda. Cred ca este nevoie de mai multi bani si vom incerca sa-i convingem si pe colegii nostri germani", a declarat joi seara, la postul public de televiziune, presedintele bancii centrale a Olandei, citat de Bloomberg.

Plafonul actual de finantare al fondului, de 500 miliarde euro, este considerat insuficient pentru a sprijini economii precum Italia sau Spania.

Cancelarul german Angela Merkel a rezistat pana acum apelurilor din partea celorlalte guverne europene de a creste limita maxima a resusrelor financiare disponibile Mecanismului European de Stabilitate, care ar trebui sa devina operational in acest an.

In schimb, Germania vrea ca eforturile anticriza ale zonei euro sa se concentreze pe masuri de disciplina fiscala. "Nu am mers in directia corecta si este clar ca masurile de care este nevoie sunt implementate prea lent si sunt limitate in amploare. Este necesara o accelerare semnificativa a procesului decizional", a spus Knot, care a preluat in iulie presedintia Bancii Olandei de la Nout Wellink.

Adica altii sa stranga cureaua iar nemtii sa nu contribuie cu prea multi bani, desi Germania a fost principalul beneficiar al monedei euro, de la infiintarea acesteia pana acum.

Sursa: Antena3

Udrea: MDRT desfasoara cea mai ampla campanie de investitii in infrastructura de turism din ultimii 20 de ani... George Soros: "Caderea monedei euro si destramarea UE ar avea efecte catastrofale"...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x