Antena Căutare

Oltchim va primi 40 mil. euro de la stat daca Diaconescu nu plateste actiunile

In cazul in care Dan Diaconescu nu va achita suma pentru pachetul de actiuni, Oltchim va primi de la stat 40 de milioane de euro pentru plata salariilor si repornirea combinatului, anunta Mediafax.

Miercurea viitoare, guvernul va apropa o ordonanta de urgenta in acest sens, iar banii vor ajunge in conturile combinatului pana la sfarsitul saptamanii, a declarat ministrul Economiei, Daniel Chitoiu. Ministrul Economiei a mentionat ca suma este acordata cu titlu de imprumut, banii urmand sa fie restittuiti in cel mult sase luni, la dobanda pietei.

Luni, 1 octombrie, va expira termenul pana la care Dan Diaconescu trebuie sa plateasca 45 de milioane de euro pentru preluarea a 54,8% din actiunile Oltchim.

Premierul Victor Ponta a afirmat marti ca Guvernul este pregatit sa numeasca un nou management la Oltchim si sa dispuna administrarea speciala a combinatului daca Dan Diaconescu nu achita pana luni pretul pe actiuni, iar in maximum sase luni va relua procesul de privatizare cu un investitor strategic.

Uzinele Mechel, scoase la vanzare! Angajatii au intrat in greva... Ce mai cauta investitorii in ziua de azi si ce ofera bancile...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x