Antena Căutare

Oltchimul risca lichidarea daca nu va fi privatizat in acest an

In draftului scrisorii de intentie discutata de Executiv impreuna cu FMI, Compania Oltchim Ramnicu Valcea va fi trecuta in lichidare daca Guvernul nu vinde pana la sfarsitul acestui an pachetul majoritar de actiuni, detinut in prezent de stat.

Scrisoarea include un calendar cu termene scurte pentru privatizarea combinatului chimic dar este posibila si lichidarea, daca nu se poate finaliza procesul de privatizare: "Daca privatizarea nu are succes pana la sfarsitul anului 2011, firma va fi trecuta in lichidare", se mai arata insa in draftul scrisorii de intentie.

Surse oficiale au declarat in urma cu cateva zile ca Guvernul intentioneaza la noul acord cu FMI sa privatizeze compania Oltchim.

Directorul general al Oltchim, Constantin Roibu, a salutat marti decizia Guvernului de a mentine Oltchim pe lista de privatizare.

La finele lunii februarie, Roibu sustinea ca privatizarea companiei ar putea fi paguboasa pentru stat, din cauza diferentei foarte mari dintre activele companiei si valoarea capitalului social.

Sursa: Antena3

Jeffrey Franks: BNR trebuie sa-si ajusteze politicile pentru a se atinge tinta de inflatie în 2012... Eliminarea subventiei la caldura va genera o crestere de peste 30% a pietei de centrale termice...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x