Antena Căutare

OMV Petrom achiziţionează patru benzinării Art Petrol

OMV Petrom, cel mai mare operator de benzinării din România, a anunţat luni că autoritatea de concurenţă a autorizat tranzacţia privind preluarea a patru staţii Art Petrol, care sunt amplasate în zone cu potenţial comercial ridicat, în care compania nu era prezentă.

”Consiliul Concurenţei a autorizat tranzacţia prin care OMV Petrom Marketing preia reţeaua de distribuţie carburanţi deţinută de Art Petrol SRL în România. În urma acestei tranzacţii, OMV Petrom îşi va extinde reţeaua cu patru unităţi, ajungând la 558 de staţii în România. Părţile au convenit să nu facă publică valoarea tranzacţiei”, a anunţat luni OMV Petrom.

Prin această tranzacţie, OMV Petrom a preluat întreaga reţea Art Petrol, care includea opt staţii de distribuţie carburanţi. OMV Petrom şi-a asumat în mod voluntar ca trei din cele opt staţii să fie cesionate, alături de o staţie din portofoliul existent, în perioada următoare, către cumpărători care dispun de calităţile necesare operării staţiilor.

Prin această achiziţie, OMV Petrom îşi extinde prezenţa în zone cu potenţial comercial ridicat. Două dintre staţii sunt amplasate pe şoseaua de centură a Bucureştiului între Otopeni şi Mogoşoaia, pe fiecare sens de mers şi vor fi operate sub brandul OMV. A treia se află pe drumul european 574 (Piteşti-Craiova), în Albota, la ieşirea din Piteşti, şi va fi operată sub brandul Petrom. Cea de-a patra se află la ieşirea din Giurgiu, spre Bucureşti şi va deveni staţie GPL Petrom. De asemenea, o altă staţie Art Petrol, din Alexandria, va fi trecută sub brandul OMV.

Extinderea prezenţei în zone cu potenţial de creştere

”Strategia OMV Petrom privind reţeaua de distribuţie urmăreşte optimizarea prezenţei teritoriale şi extinderea prezenţei în zone cu potenţial de creştere, cum ar fi noile zone rezidenţiale care se dezvoltă rapid, noile şoselele de centură şi autostrăzile. Ne concentrăm în acelaşi timp pe calitatea produselor şi serviciilor oferite, astfel încât să răspundem cât mai bine obiceiurilor de consum ale clienţilor”, a declarat Daniel Ion, retail manager OMV Petrom.

OMV Petrom este cea mai mare companie de energie din Europa de Sud-Est, cu o producţie anuală de ţiţei şi gaze la nivel de grup de 58,3 milioane bep în 2018. Grupul are o capacitate de rafinare de 4,5 milioane tone anual şi operează o centrală electrică de înaltă eficienţă de 860 MW. Pe piaţa distribuţiei de produse petroliere cu amănuntul, Grupul este prezent în România şi ţările învecinate prin intermediul a 790 benzinării, la sfârşitul lui septembrie 2019, sub două branduri, OMV şi Petrom.

OMV Aktiengesellschaft, una dintre cele mai mari companii industriale listate din Austria, deţine 51,011% din acţiunile OMV Petrom. Statul român, prin Ministerul Energiei, deţine 20,639% din acţiunile OMV Petrom, Fondul Proprietatea deţine 9,998%, iar 18,352% se tranzacţionează liber la Bursa de Valori Bucureşti şi la Bursa de Valori Londra.

OMV Petrom este cel mai mare contribuabil la bugetul de stat, cu contribuţii de 27,8 miliarde de euro reprezentând taxe, impozite şi dividende plătite în perioada 2005 – 2018. În perioada 2007-2018, compania a alocat aproximativ 52,5 milioane euro pentru dezvoltarea comunităţilor din România, concentrându-se pe protecţia mediului, educaţie, sănătate şi dezvoltare locală.


Sursa : news.ro

Consumul de whisky a crescut în primele opt luni cu 11% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, la 2,68 milioane litri... Veste proastă pentru toți români! Cu cât crește factura la energie electrică, de la 1 ianuarie 2020...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x