Antena Căutare

Online-ul "bate" printul si la cititori, si la publicitate

Pentru prima data, cititorii din mediul on-line si veniturile din publicitate inregistrate in Statele Unite au depasit piata ziarelor tiparite, informeaza Yahoo News.

Venitul din publicitatea on-line din SUA l-a depasit pe cel al ziarelor in 2010, potrivit ultimului raport din proiectul Centrului Pew Research pentru Excelenta in Jurnalism.

De asemenea, in urma studiului s-a constatat ca mai multe persoane, respectiv 46% dintre americani, se informeaza de cel putin trei ori pe saptamana din mediul on-line, comparativ cu 40% care au spus ca ei citesc stirile din ziare.

"Migrarea catre Web se accelereaza, iar adoptarea rapida a computerului si raspandirea smartphone-urilor contribuie la acest lucru", spune Tom Rosenstiel, director al Proiectului pentru Excelenta in Jurnalism.

Cele mai recente studii arata ca ziarele au avut de suferit nu numai de la incetinirea cresterii economice atunci cand agentiile de publicitate si-au inchis portofelele, dar si ca mai multe persoane opteaza pentru mediul on-line, atunci cand vine vorba de stiri, informatii si chiar agentii de publicitate.

Marile companii care detin ziare precum Gannett, New York Times si McClatchy au raport un declin al vanzarilor din publicitate, in timp ce alte mijloace de informare in masa, precum televiziunea, se bucura de o crestere a vanzarilor in publicitate.

In 2010, s-a constatat ca veniturile ziarelor din publicitate au scazut cu 46% in ultimii patru ani, la o valoare estimata de 22,8 miliarde de dolari, cu o suplimentare de trei miliarde pentru publicitatea on-line, mai arata raportul.

Ziarele tiparite au simtit cel mai bine impactul acestei pierderi, inclusiv numarul jurnalistilor fiind in scadere. Redactiile functioneaza in prezent la 30% din capacitatea la care erau in anul 2000.

In aceasta situatie, numai 23% dintre americanii chestionati au spus ca ar plati cinci dolari pe luna pentru o versiune on-line, in cazul in care ziarul lor local ar inceta sa mai existe.

Sursa: Antena3

Foto: www.uky.edu

Contractul pentru metroul din Drumul Taberei se semneaza astazi... Euro a atins un nou minim, din iunie 2010...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x