Căutare Live

OPEC şi aliaţii săi, între care Rusia, au convenit relaxarea reducerilor de producţie a petrolului, începând din august

OPEC şi aliaţii săi, între care Rusia, au convenit miercuri să relaxeze măsurile de reducere a producţiei de petrol, începând cu luna august, în condiţiile în care economia globală începe să îşi revină uşor după pandemia de coronavirus, dar au avertizat că un al doilea val al epidemiei poate complica echilibrarea pieţei, transmite Reuters.

Preţurile petrolului au crescut miercuri cu 2%, susţinute de scăderea puternică a stocurilor de ţiţei din Statele Unite, dar creşterile au fost limitate de anunţul OPEC.

Preţul petrolului Brent a închis în urcare cu 2,1%, la 43,79 dolari pe baril, iar cotaţia petrolului american WTI a avansat cu 2,3%, la 41,2 dolari pe baril.

OPEC şi aliaţii săi, cunoscuţi sub numele de OPEC+, au redus producţia de petrol cu 9,7 milioane de barili pe zi, începând din luna mai, respectiv cu 10% din livrările globale, după ce epidemia de coronavirus a distrus o treime din cererea globală.

Începând din august, reducerile vor fi atenuate la 7,7 milioane de barili de petrol pe zi, până în decembrie.

Ministrul saudit al Energiei, prinţul Abdulaziz bin Salman, a subliniat că reducerile efective vor fi mai mari pentru că statele care au produs peste nivelul stabilit în perioada mai-iunie vor face reduceri suplimentare în august şi spetembrie, pentru a compensa, aşa că reducerile totale vor fi de fapt de circa 8,1-8,3 milioane de barili pe zi.

Preţurile petrolului şi-au revenit la aproape 43 de dolari pe baril, de la un minim al ultimilor 21 de ani, de sub 16 dolari pe baril, atins în aprilie.

Sursa : news.ro

eJobs România: Medicii și asistentele continuă și în luna iunie să fie cei mai căutați candidați pentru joburile din str... Bugetarii, în top 10 salarii din România. Venituri mai mari decât cei din mediul privat în ultimele luni...
Parteneri
Jennifer Lopez și Ben Affleck și-au dus copiii la cinema. Cum a fost surprinsă familia celor doi îndrăgostiți
Jennifer Lopez și Ben Affleck și-au dus copiii la cinema. Cei doi îndrăgostiți s-au bucurat de timpul liber în Los Angeles și au mers să vizioneze filmul Licorice Pizza. Fotografii s-au aflat tot timpul pe urmele celor doi. Alături de ei s-au aflat gemenii artistei, Emme și Max, dar și doi dintre copiii lui Affleck, Seraphina și Samuel.
Catine.ro
Ultimele știri