Antena Căutare

Orban: I-am prezentat preşedintelui Parlamentului European punctele noastre de vedere atât referitoare la bugetul Uniunii Europene, cât şi cele referitoare la Green Deal

Premierul Ludovic Orban a declarat, miercuri, că i-a prezentat preşedintelui Parlamentului European, David Maria Sassoli, punctele de vedere privind bugetul Uniunii Europene, subliniind preocuparea pentru coeziune şi susţinerea dezvoltării agriculturii, cât şi privind Pactul Verde (Green Deal). "E foarte important, Parlamentul va fi acela care va dezbate alături de celelalte instituţii mecanismul co-deciziei, aproximativ 40 de acte normative care vor fi necesare pentru aplicarea acestui Pact Verde şi mi-am exprimat o preocupare ca tot ceea ce înseamnă măsurile prevăzute în Green Deal să nu afecteze competitivitatea Europei pe plan mondial, să nu afecteze capacitatea companiilor din Europa de a concura şi de a se dezvolta pe piaţa mondială", a spus Orban.

Premierul Ludovic Orban a spus, miercuri, într-o declaraţie de presă comună cu preşedintele Parlamentului European, David Maria Sassoli, că i-a prezentat evoluţiile din România, "extrem de pozitive", care vor duce la o intensificare a dialogului la nivel european şi la o "îmbunătăţire a colaborării şi la o implicare mult mai activă din partea autorităţilor din România în procesul decizional european".

"Am abordat subiecte pe care noi le considerăm extrem de importante - domnul preşedinte al Parlamentului European practic a preluat această funcţie într-o perioadă extrem de interesantă, plină de provocări, pe de-o parte Brexit-ul, pe de altă parte adoptarea bugetului Uniunii Europene, Exerciţiului Financiar multianual pe perioada2021-2027, şi nu în ultimul rând, practic o cotitură în politica europeană, care este reprezentată de aşa numitul Green Deal", a afirmat Orban.

El a adăugat că i-a prezentat preşedintelui Parlamentului European punctele de vedere atât referitoare la buget, cât şi cele referitoare la Green Deal.

"În ceea ce priveşte bugetul, preocuparea noastră pentru o alocare extrem de importantă pentru coeziune, de asemenea susţinerea în continuare a agriculturii printr-o politică agricolă comună care să asigure dezvoltarea în continuare a sectorului agricol. De asemenea, în ceea ce priveşte Pactul Verde, am exprimat câteva puncte de vedere privitoare la necesitatea ca fiecare ţară să beneficieze de capacitatea de a analiza obiectivele care vor fi cuprinse în Green Deal şi de asemenea ca mecanismul fondului pentru o tranziţie justă să permită fiecăriei ţări să poată susţine costurile necesare pentru a atinge obiectivele ca vor fi cuprinse în Green Deal. De asemenea, e foarte important, Parlamentul va fi acela care va dezbate alături de celelalte instituţii mecanismul co-deciziei, aproximativ 40 de acte normative care vor fi necesare pentru aplicarea acestui Pact Verde şi mi-am exprimat o preocupare ca tot ceea ce înseamnă măsurile prevăzute în Green Deal să nu afecteze competitivitatea Europei pe plan mondial, să nu afecteze capacitatea comapniilor din Europa de a concura şi de a se dezvolta pe piaţa mondială. De asemenea, de a permite, repet, fiecărei ţări să poată să acceseze resursele necesare pentru atingerea obiectivelor stabilite în Green Deal", a mai spus Orban.

Sursa : news.ro

ANALIZĂ: România devine o ţară cu risc mediu pentru întreprinzători. Punctele slabe ale României sunt arieratele compani... Euro urcă spre 4,78 lei. Preţul aurului, nou nivel record. Francul elveţian, cea mai mare valoare din ultimii 5 ani...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x