Antena Căutare

Organizatiile patronale propun esalonarea la plata pe 5 ani a datoriilor firmelor la buget

Esalonarea la plata pe o perioada de cinci ani si o facilitate fiscala pentru toate firmele care au demonstrat ca sunt bune platnice. Asta propun Organizatiile patronale UGIR-1903 si CONPIROM, ca initiativa legislativa care sa vina in sprijinul agentilor economici in conditiile crizei actuale. Initiatorul proiectului este deputatul PSD, Mugurel Surupaceanu.

Propunerea legislativa a fost anuntata duminica de UGIR 1903 si CONPIROM impreuna cu deputatul PSD Mugurel Surupaceanu, in calitate de initiator.

Deputatul a declarat intr-o conferinta de presa ca 70% din agentii economici din Romania au datorii la buget si prin esalonarea acestora la plata conturile ar urma sa le fie deblocate si firmele si-ar ar putea continua activitatea in mod normal.

El a mentionat ca esalonarea datoriilor se va realiza in baza unui contract incheiat intre firme si ANAF.

Initiatorii sustin ca masura va conduce atat la cresterea incasarilor la bugetul de stat cat si la salvarea de la faliment a sute de mii de firme.

Esalonarea la plata se va putea derula pe o perioada de maximum cinci ani, cu un interval de gratie de sase luni, si se va adresa contribuabililor care indeplinesc conditia depunerii tuturor declaratiilor fiscale, a cazierului judiciar nealterat si a neinceperii procedurii de insolventa.

Totodata, proiectul vizeaza acordarea de facilitati contribuabililor buni-platnici.

Astfel, contribuabilii care achita integral si la termen toate obligatiile fiscale curente scadente in intervalul 1 ianuarie 2011 - 31 decembrie 2011 ar urma sa beneficieze de reducerea cu 1/12 din fiecare obligatie fiscala.

De asemenea, progresiv, pentru cei care isi respecta astfel indatoririle fata de stat, este prevazuta acordarea unei bonificatii de 5% in anul 2012, lunar, pe tot parcursul anului, pentru fiecare obligatie achitata la timp, conform proiectului. Aceasta propunere ar urma sa fie aplicata doar in perioada 2011 - 2012, cand inca se vor mai resimti efectele recesiunii economice.

Presedintele UGIR 1903, Ioan Cezar Coraci, a declarat in aceeasi conferinta de presa ca aceasta este prima initiativa legislativa propuse de organizatia patronala dintr-o serie care va continua cu o propunere privind repatrierea unei parti a banilor romanilor din strainatate.

Deficitul bugetar a urcat la 5,2% din PIB dupa primele 11 luni... Bugetul pe 2011, in comisii. Vezi ce s-a aprobat!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x