Antena Căutare

Oscilatii periculoase: Euro se tranzactioneaza cu 4,37 lei pe piata interbancara. Dimineata a atins 4,39!

Moneda europeana a atins un maxim in comparatie cu leul la ora 09.09, tranzactionandu-se cu 4,3921 lei. Ulterior, a urmat o usoara apreciere a monedei nationale, pe piata interbancara. Dealerii sustin ca banca centrala va interveni pentru a apara pragul psihologic de 4,40 lei/euro.


"BNR trebuie sa cultive increderea in leu, pentru ca romanii sa nu isi mute depozitele din lei in euro. Data fiind contractia activitatii economice si nevoia de bani a Ministerului de Finante, nu excludem ca BNR sa treaca la masuri de sprijinire a monedei locale. Intervalul de la care BNR ar putea intra in piata este de 4,4-4,5 lei /euro, pragul acesta fiind considerat critic. Pana acum, incercarile de calmare a situatiei au fost doar verbale, prin vocea consilierului Guvernatorului, care sustinea ca situatia este sub control. Se pare insa ca populatia e prea speriata ca sa mai asculte si prefera sa isi schimbe leii in euro. Deocamdata, segmentul corporate nu pare foarte ingrijorat. Daca insa ingrijorarea ile atinge si pe companii, o interventie a BNR nu este doar probabila ci devine necesara", se arata intr-un raport financiar de marti al unei banci locale.

Adrian Vasilescu, consilierul guvernatorului BNR, declara luni ca scaderea cursului leului este explicabila printr-un soc psihologic declansat de anuntul cresterii TVA si al deciziei Curtii Constitutionale privind taierea pensiilor. Vasilescu crede ca scaderea leului nu va fi o tendinta, ci ca dupa sedinta bordului FMI de miercuri cursul isi va reveni.

Sursa: www.jurnalul.ro

Guvern: Romanii cu mai multe case nu scapa de "taxa de solidaritate"... Comisia de buget: Impozitul forfetar, eliminat. TVA de 5% pentru alimente si constructia de locuinte...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x