Antena Căutare

OTE propune demararea operatiunilor de fuzionare a Romtelecom si Cosmote

Operatorul grec de telecomunicatii OTE propune autoritatilor romane demararea imediata a operatiunilor de fuzionare a celor doua companii din Romania: Romtelecom si Cosmote, se arata intr-un comunicat al Ministerului Comunicatiilor si Societatii Informationale (MCSI), reprezentantii OTE considerand ca viitorul companiilor telecom este dictat de dezvoltarea tehnologiei si de evolutia nevoilor si cererilor consumatorilor.

„Grupul OTE precizeaza ca in prezent nu poate inainta o oferta pentru actiunile Romtelecom, din motive ce tin de continuarea crizei economice din regiune si din Grecia si de actuala strategie financiara a companiei OTE de a reduce expunerea sa la datorii. Totusi, daca circumstantele se schimba, grupul OTE ar putea sa-si reconsidere pozitia", se mai arata in comuniactul MCSI.

Din schema insa nu este scoasa listarea la Bursa a actiunilor Romtelecom. Astfel, in scrisoarea inaintata, grupul OTE mentioneaza ca, daca Guvernul Romaniei doreste sa-si monetizeze actiunile partial sau integral prin listare la bursa, va transmite instructiunile potrivite managementului Romtelecom pentru a asista ministerul in acest proces, conform prevederilor din Acordul Actionarilor.

Ministrul Comunicatiilor, Valerian Vreme, a anuntat astazi ca grupul elen OTE nu doreste sa cumpere pachetul de actiuni detinut de statul roman la Romtelecom, de 45,99% din capitalul social. Grecii apreciaza acest moment ca fiind inoportun.

"Scrisoarea grupului elen OTE a sosit vineri, 27 mai", a afirmat Vreme. Scrisoarea la care a facut referire ministrul Comunicatiilor ar fi trebuit sa contina o propunere concreta privind pachetul de actiuni detinut de statul roman la Romtelecom.

"Poate fi o propunere de cumparare, de colaborare, de fuziune (cu operatorulde telefonie mobila Cosmote - n.r.) sau listare a actiunilor detinute de statul roman la Romtelecom pe piata de capital", spunea ministrul in urma cu 12 zile.

De asemenea, presedintele si directorul general al OTE, Michael Tsamaz, arata atunci, intr-o declaratie de presa transmisa de Romtelecom, ca grupul elen va pregati "o propunere scrisa privind viitorul investitiilor in Romania".

Sursa: Financiarul

Ingrijorare pe piata globala a locuintelor. Pretul imobilelor a reintrat in picaj... Doar cazinourile si discounterii mai cauta spatii centrale...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x