Antena Căutare

(P) 5 motive pentru a investi în criptomonede

Criptomonedele sunt monezi virtuale bazate pe tehnologia "blockchain". Blockchain reprezinta un registru public, digital, al tranzacțiilor de criptomonede. Astfel, toate informațiile privind evoluția criptomonedelor sunt stocate digital pe blockchain într-un mod în care nu pot fi manipulate sau falsificate. Prin urmare oferă transparență pentru toată lume, atât cumpărători cât și vânzători.

(P) 5 motive pentru a investi în criptomonede
5 motive pentru a investi în criptomonede

Prin urmare, dacă vrei să te implici pe piața de tranzacționare criptomonede este important să știi că poți face acest lucru în condiții de transparență maximă, astfel încât să poți evalua toate riscurile posibile.

Iată, așadar, cinci motive care ar trebui să începi să investești în criptomonede chiar astăzi!

1. Este ușor să începi

În timp ce tehnologia și conceptul din spatele criptomonedelor pot părea complexe, poate chiar puțin ezoterice, adevărul este că acest domeniu este foarte ușor de explorat. Însă înainte de a investi în criptomonede este important să iei în considerare câteva reguli de bază.

În primul rând, dacă dorești să investești, criptomonedele ar trebui să reprezinte doar o mică fracțiune din portofoliul tău de investiții, cu atât mai mult cu cât abia înveți cum funcționează acest domeniu.

În al doilea rând, există multe tipuri de criptomonede din care poți alege. Cele mai populare sunt Bitcoin, Ethereum și Biance Coin. Exte important să faci cercetări despre toate criptomonedele și să înveți despre cele care te interesează.

2. Diversitatea portofoliului

Criptomonedele reprezintă o modalitate unică de a-ți diversifica investițiile. Investiția în criptomonede îți oferă un activ care există într-o sferă separată de comportamentul pieței financiare tradiționale.

Astfel, de exemplu, atunci când evenimente la nivelul întregii piețe provoacă o scădere abruptă a pieței bursiere, sau când tendințele inflaționiste diminuează valoarea dolarului tradițional, sau când noi reglementări modifică peisajul, criptomonedele se comportă adesea conform propriilor reguli. Prin urmare, investirea în criptomonede te ajută să-ți protejezi investițiile, deoarece acestea din urmă au propriile reguli de a evolua, indiferent de situațiile financiare de pe piață.

3. Te bucuri de un randament spectaculos al investiției

Aruncați o privire rapidă asupra Bitcoin pentru a înțelege cât de dramatic poate fi randamentul în sfera criptomonedelor. În august 2012, un singur Bitcoin era evaluat la peste 112 dolari. În schimb, în decembrie 2021, un singur Bitcoin este evaluat la peste 57.000 de dolari. În mod firesc, fiind primul intrat într-un domeniu de inovație extraordinară și rapidă, Bitcoin este de neegalat pe piață, însă există numeroși debutanți proeminenți în domeniul criptomonedelor care au înregistrat o creștere la fel de rapidă și dramatică. Și cu sigurantă vor apărea și alții. Prin urmare este important să fii mereu la curent cu noutățile în ceea ce privește criptomonedele.

4. Mai multă transparență în tranzacții

Unul dintre cele mai bune argumente în favoarea investițiilor în criptomonede este transparența care protejează toate părțile implicate într-o tranzacție. Deoarece toate tranzacțiile cu criptomonede sunt criptate pe un registru distribuit public, care nu poate fi modificat sau manipulat, există mai puține riscuri probabile de investiții.

5. Tot mai multe localuri acceptă plata cu criptomonede

Dacă în urmă cu doar câțiva ani criptomoneda părea de neînțeles, deoarece nu putea fi folosită decât pentru tranzacționare, acum lucrurile s-au schimbat. Există comercianți, atât online cât și offline care accepta plata cu criptomonede. Cu alte cuvinte, acum este posibil să intri într-un magazin - caută autocolantul Bitcoin pe fereastra din față sau pe ușă - și să cumperi bunuri reale prin simpla transferare a sumei solicitate către un comerciant

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x